Τεχνολογία Διάστημα Επιστήμες

Η Microsoft καταργεί το παλιό της πρόγραμμα περιήγησης

Η Microsoft σταμάτησε να αναπτύσσει το ξεπερασμένο πρόγραμμα περιήγησής της το 2015. Το επόμενο έτος θα πρέπει τελικά να τελειώσει: Από τις 15 Ιουνίου 2022, ο Internet Explorer δεν θα υποστηρίζεται πλέον από κανένα άλλο λογισμικό Windows και επομένως θα είναι άχρηστο. 

Το πρόγραμμα περιήγησης ήταν αναπόσπαστο μέρος του λειτουργικού συστήματος της Microsoft για περίπου 25 χρόνια. Το τυπικό λογισμικό θα μπορούσε να αντικατασταθεί, αλλά ποτέ να απεγκατασταθεί εντελώς, γεγονός που προκάλεσε τακτικά κριτική.

Ο Internet Explorer είναι πλέον σε μεγάλο βαθμό χωρίς νόημα. Η τελευταία έκδοση (IE 11) είναι από το 2013, επομένως είναι πολύ ξεπερασμένη και δεν υποστηρίζεται πλέον από πολλούς ιστότοπους και εφαρμογές. Το 2015, το Microsoft Edge έγινε το τυπικό πρόγραμμα περιήγησης για τα Windows 10 στη θέση του. Αυτό έχει αναπτυχθεί πολλές φορές από τότε και βασίζεται τώρα στην τεχνολογία Chromium.

Τι σημαίνει η αλλαγή προγράμματος περιήγησης για τους χρήστες;

Ο Internet Explorer εξακολουθεί να υπάρχει σε πολλούς υπολογιστές με Windows 10. Αλλά το λογισμικό παραμένει στο παρασκήνιο. Όποιος ξεκινήσει το πρόγραμμα περιήγησης ανακατευθύνεται αμέσως σε μια σελίδα της Microsoft, στην οποία συνιστάται η μετάβαση στο Microsoft Edge.

Πολλοί ιστότοποι και εφαρμογές δεν υποστηρίζουν πλέον το ξεπερασμένο πρόγραμμα περιήγησης. Η Microsoft απενεργοποιεί επίσης σταδιακά την υποστήριξη. Δεν ήταν δυνατό να ανοίξουν ομαδικά συνέδρια στον Internet Explorer από το 2020. Από τις 17 Αυγούστου 2021, η λίστα του λογισμικού των Windows που δεν λειτουργεί πλέον με τον Internet Explorer θα επεκταθεί ώστε να περιλαμβάνει τρία ακόμη προγράμματα: Office 365, OneDrive και Outlook. 

Ως προσωρινή λύση για χρήστες που για οποιονδήποτε λόγο εξακολουθούν να εξαρτώνται από τον Internet Explorer και τις λειτουργίες του, η Microsoft έχει ενσωματώσει μια λειτουργία IE στο πρόγραμμα περιήγησης Edge. Οι περισσότεροι ιδιωτικοί χρήστες πιθανότατα έχουν περάσει από καιρό σε ένα σύγχρονο πρόγραμμα περιήγησης όπως το Google Chrome ή το Mozilla Firefox και έχουν απαγορεύσει τον Internet Explorer από τους υπολογιστές τους.

Ακολουθήστε μας και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

Οι δορυφόροι της Κίνας, Tiandu-1 και 2 δοκιμάζουν σεληνιακές επικοινωνίες και τεχνολογία πλοήγησης.

e-enimerosi

Ταξιδεύοντας στην εκπαίδευση του μέλλοντος.

e-enimerosi

Ζωντανά η έκλειψη Ηλίου.

e-enimerosi