Πολιτική

Κρητικό λάδι: Αυξημένο το ενδιαφέρον από Αυστραλούς

Εθιμοτυπική επίσκεψη στα γραφεία του Επιμελητηρίου Ρεθύμνης πραγματοποίησε ο πρέσβης της Αυστραλίας, Αθανάσιος Σπύρου, ο οποίος επισκέπτεται το νησί στο πλαίσιο των εορτασμών της Μάχης της Κρήτης. Ο πρέσβης της Αυστραλίας συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου, Γιώργο Γιακουμάκη, και τον οικονομικό του επόπτη, Γιώργο Πολιουδάκη, γιο του αείμνηστου Μάρκου Πολιουδάκη, συγγραφέα της Μάχης της Κρήτης, πρωτεργάτη της ανάπτυξης της ελληνοαυστραλιανής φιλίας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης διερευνήθηκαν οι δυνατότητες ανάπτυξης επιχειρηματικών σχέσεων και πραγματοποίησης επενδύσεων σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος και γενικότερα η ενδυνάμωση των σχέσεων συνεργασίας μεταξύ επιχειρήσεων του Ρεθύμνου και της Αυστραλίας. Ο πρέσβης της Αυστραλίας, αφού αναφέρθηκε στην ισχυρή φιλία των δύο λαών, η οποία αναπτύχθηκε στο πλαίσιο των κοινών αγώνων για ελευθερία, τόνισε το αυξανόμενο ενδιαφέρον αυστραλιανών επιχειρήσεων για κρητικά προϊόντα υψηλής ποιότητας. Έδωσε μάλιστα ιδιαίτερη έμφαση στη δυνατότητα προώθησης του κρητικού ελαιολάδου και μελιού στην αυστραλιανή αγορά. Επίσης, αναφέρθηκε στην αυξητική πορεία του τουριστικού ρεύματος από την Αυστραλία, η οποία αναμένεται να συνεχιστεί κατά τα προσεχή έτη.

Ο Γιώργος Γιακουμάκης, ως πρόεδρος του Επιμελητηρίου, αναφέρθηκε στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της οικονομίας του Ρεθύμνου και τις σημαντικές ευκαιρίες, σε συγκεκριμένους τομείς της τοπικής επιχειρηματικότητας, στους οποίους θα μπορούσαν να υλοποιηθούν ελληνο-αυστραλιανές επιχειρηματικές συνεργασίες. Πρόσθεσε, επίσης, ότι η Διοίκηση του Επιμελητηρίου έχει την πρόθεση να στηρίξει πρωτοβουλίες που αποσκοπούν στην ανάπτυξη των συνεργασιών αυτών.

Ακολουθήστε μας και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

«Είναι η γεωπολιτική, ηλίθιε».

e-enimerosi

Το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ.

e-enimerosi

ΣΥΡΙΖΑ: Οι 35 υποψήφιοι ευρωβουλευτές από τον προκριματικό.

e-enimerosi