Ειδήσεις και Νέα

Γερμανία: Οι εμβολιασμοί για παιδιά από την ηλικία των δώδεκα ετών θα ξεκινήσουν στις 7 Ιουνίου

Το 41,5% του πληθυσμού εμβολιάστηκε τουλάχιστον μία φορά στην Γερμανία.

Στη συνέντευξη τύπου μετά τη σύνοδο κορυφής για τον εμβολιασμό με εκπροσώπους των ομοσπονδιακών και των κυβερνήσεων των κρατιδίων, η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ ανακοίνωσε την έναρξη εμβολιασμών για παιδιά από την ηλικία των δώδεκα ετών.

Από τις 7 Ιουνίου θα μπορούσαν να κάνουν εμβολιασμούς είτε από γενικούς ιατρούς είτε από κέντρα εμβολιασμού, ακόμη και αν η γενική προτεραιότητα μειωθεί. Όσον αφορά την έγκριση, η καγκελάριος είπε:

“Αναμένουμε ότι η έγκριση του EMA για την BioNTech θα πραγματοποιηθεί σύντομα για παιδιά ηλικίας μεταξύ δώδεκα και 16 ετών.” Αναμένεται επίσης ότι και η Moderna θα υποβάλει σύντομα αίτηση έγκρισης για παιδιά.

Ψηφιακά πιστοποιητικά εμβολιασμού

Όσον αφορά τα ψηφιακά πιστοποιητικά εμβολιασμού, η Merkel αναφέρει ότι όλες οι απαιτήσεις έχουν πλέον ικανοποιηθεί στην ΕΕ, έτσι ώστε το πιστοποιητικό να αναγνωρίζεται σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες. «Το πιστοποιητικό θα είναι διαθέσιμο ως ανεξάρτητη εφαρμογή, αλλά θα ενσωματωθεί επίσης στην εφαρμογή προειδοποίησης Coronavirus.» Η εφαρμογή θα είναι διαθέσιμη στα τέλη Ιουνίου και το αργότερο στις αρχές Ιουλίου. Οι πρώτες δοκιμές εκτελούνται ήδη.

Ακολουθήστε μας και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

Σχετικές αναρτήσεις

Ολυμπιακοί Αγώνες-Παρίσι 2024: Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκίνησε το ταξίδι της από την Αρχαία Ολυμπία.

e-enimerosi

Με δικό της ψηφοδέλτιο η “Επιτροπή για την Εθνική Κυριαρχία και την Κύπρο”.

e-enimerosi

Βρετανία: Έκλεισε προσωρινά το αεροδρόμιο του Μπέρμιγχαμ λόγω ύποπτου αντικειμένου σε αεροπλάνο.

e-enimerosi