Άρθρα Ρεπορτάζ

Γερμανία: Χρυσή ευκαιρία για τους απατεώνες με τα διαγνωστικά τεστ.

Σχολίασε ο υπουργός Υγείας της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας Karl-Josef Laumann σχετικά με την υποτιθέμενη απάτη με τις εξετάσεις πολιτών του Κορωνοϊού. “Αν ορισμένοι πιστεύουν ότι μπορούν να εμπλουτιστούν με τη λειτουργία ενός κέντρου δοκιμών χρεώνοντας περισσότερες δοκιμές από ό, τι στην πραγματικότητα έγιναν, τότε αυτό είναι απόλυτο χάος”. “Το δικαστικό σώμα θα διερευνήσει τέτοιες περιπτώσεις και εάν επιβεβαιωθεί απάτη, τέτοια κέντρα δοκιμών πρέπει να αποσυρθούν.”

Τα ομοσπονδιακά κράτη δεν είναι υπεύθυνα για την αιτία. “Δεν υπάρχει νομική σχέση μεταξύ του κράτους όσον αφορά τη χρηματοδότηση”. Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση είναι υπεύθυνη.

Τις τελευταίες εβδομάδες, τα κέντρα δοκιμών έχουν εκτοξευτεί σαν μανιτάρια σε όλη τη Γερμανία. Μόνο στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία υπάρχουν σήμερα περισσότεροι από 9.000κέντρα δοκιμών. Η επιχείρηση είναι προφανώς εξαιρετικά κερδοφόρα, ορισμένοι μιλούν για άδεια εκτύπωσης χρημάτων. Οι “στρατιώτες” της τύχης και οι αμφίβολοι κερδοφόροι προσπαθούν επίσης για να ασφαλίσουν γρήγορα ένα μεγάλο κομμάτι της πίτας. Οι συγκεκριμένες υποψίες για συγκεκριμένες περιπτώσεις είναι γνωστές από τη Βαυαρία και τη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία. Η εισαγγελία του Bochum ερευνά επί του παρόντος έναν από τους μεγαλύτερους ιδιωτικούς παρόχους δοκιμών.

Μια ομάδα εργασίας είναι να αλλάξει τον κανονισμό δοκιμών

Τα κενά στο ομοσπονδιακό διάταγμα για τα τεστ θεωρούνται πύλη για εγκληματικές δραστηριότητες. Προβλέπει ότι οι πάροχοι πρέπει να διατηρούν όλα τα δεδομένα μέχρι το τέλος του 2024, έτσι ώστε να αποκαλυφθούν περιπτώσεις απάτης μετά. Ωστόσο, οι έλεγχοι κατά τη χρέωση είναι περίπλοκοι, καθώς τα κέντρα αναφέρουν μόνο τον αριθμό των εξετάσεων στους νόμιμους οργανισμούς ασφάλισης υγείας, αλλά όχι τα δεδομένα των ατόμων που ελέγχθηκαν.

Σήμερα, οι ομοσπονδιακοί και κρατικοί υπουργοί Υγείας συμφώνησαν να σταματήσουν τις εγκληματικές μηχανορραφίες. Ήταν δυνατόν να δημιουργηθεί μια λειτουργική υποδομή δοκιμών τεστ σε σύντομο χρονικό διάστημα και οι περισσότεροι από τους παρόχους ήταν αξιόπιστοι, σύμφωνα με τους συμμετέχοντες. Υπάρχει όμως και κατάχρηση, και αυτό είναι απαράδεκτο. Ως εκ τούτου, τα υπουργεία θέλουν να δημιουργήσουν μια ομάδα εργασίας και τους δημοτικούς οργανισμούς ομπρέλας για να αλλάξουν το διάταγμα των τεστ. “Μιλάμε για ημέρες και όχι για εβδομάδες”, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Ομοσπονδιακού Υπουργού Υγείας Jens Spahn.

Μία από τις καινοτομίες θα μπορούσε να είναι ότι τα κέντρα δοκιμών πρέπει στο μέλλον να υποβάλουν γραπτή επιβεβαίωση από το τμήμα υγείας ότι ελέγχουν σωστά. Μια άλλη πιθανότητα είναι να συγκρίνεται το κόστος υλικού, δηλαδή τον αριθμό των κιτ δοκιμής, με τις δοκιμές που χρεώνονται. Θα μπορούσε επίσης να βοηθήσει ότι οι πάροχοι θα πρέπει σύντομα να αναφέρουν τους αριθμούς φορολογικού μητρώου τους στους νόμιμους οργανισμούς ασφάλισης υγείας, έτσι ώστε οι φορολογικές υπηρεσίες να μπορούν να συγκρίνουν τον αριθμό των τεστ με τις καθορισμένες πωλήσεις.

Ακολουθήστε μας και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

Με πληροφορίες απο FAZ

Σχετικές αναρτήσεις

Κοσσυφοπέδιο: Η τραγική προσωπικότητα της κ. Μπακογιάννη και η Ελληνική Κυβέρνηση ως θεματοφύλακας της μεγάλης Αλβανίας, και της “κοσοβοποίησης” της Θράκης και της Κύπρου

e-enimerosi

Λάμπρος Τζούμης: Tι αποκάλυψε για την σύγκρουση Ισραήλ-Ιράν.

e-enimerosi

Στόχος είναι οι ορθόδοξοι λαοί των Βαλκανίων!!!

e-enimerosi