Τεχνολογία Διάστημα Επιστήμες

«Δείμος» και «Φόβος» στην υπηρεσία του Έλον Μασκ: Με ελληνικά ονόματα τα πλωτά διαστημοδρόμια του [video]

Tο πρώτο έχει ήδη ονομαστεί Phobos (Φόβος), ενώ με tweet του o Έλον Μασκ γνωστοποίησε πως η δεύτερη ονομάζεται Deimos (Δείμος), αναρτώντας και μια φωτογραφία που απεικονίζει μια πλωτή πλατφόρμας με ένα διαστημόπλοιο, και την εγκατάσταση να ετοιμάζεται για την εκτόξευσή του.

Η πλατφόρμα θα χρησιμοποιηθεί για την εκτόξευση του Starship, του διαστημικού αεροσκάφους, που ο Musk σκοπεύει να στείλει στον Άρη. Η SpaceX αγόρασε δύο offshore πετρελαϊκές πλατφόρμες στο Τέξας για να τις χρησιμοποιήσει ως θαλάσσια διαστημοδρόμια.

Τους έχει δώσει τα ονόματα Δείμος και Φόβος από δορυφόρους του Άρη. Την είδηση της κατασκευής της πρώτης πλατφόρμας ανακοίνωσε ο ίδιος μέσω Twitter.

Ποιοι ήταν ο Δείμος και ο Φόβος στην ελληνική Μυθολογία

Στην ελληνική μυθολογία, ο Φόβος είναι η προσωποποίηση του φόβου. Οι Αρχαίοι Έλληνες τον θεωρούσαν γιο του Άρη και της Αφροδίτη. Μαζί με τον αδελφό του Δείμο, που ήταν η προσωποποίηση του τρόμου, συνόδευε τον πατέρα του στους πολέμους.

Για τον λόγο αυτό του προσφέρονταν θυσίες στα πεδία των μαχών. Η Λάρνακα του Κυψέλου αναπαριστά σε δύο διαφορετικές μορφές τον Φόβο: με κεφάλι λιονταριού και όμοιο με τον θεό Πάνα. Για τους Σπαρτιάτες το ιερό του Φόβου συνιστούσε σύμβολο πειθαρχίας και συνοχής των στρατιωτικών δυνάμεων.

Στην Ιλιάδα ο Φόβος ως πρόσωπο αναφέρεται στους στίχους Δ 440, Ν 299 και Ο 119. Στον τελευταίο προστάζεται μαζί με τον Δείμο να ζέψει τα άλογα του `Αρη.

Ακολουθήστε μας και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

πηγή με πληροφορίες από forbes.com, moneyreview.gr

Σχετικές αναρτήσεις

Οι δορυφόροι της Κίνας, Tiandu-1 και 2 δοκιμάζουν σεληνιακές επικοινωνίες και τεχνολογία πλοήγησης.

e-enimerosi

Ταξιδεύοντας στην εκπαίδευση του μέλλοντος.

e-enimerosi

Ζωντανά η έκλειψη Ηλίου.

e-enimerosi