Εθνικά Θέματα

Δυσαρεστημένη η Αθήνα με τη Γερμανία, λέει ο Δένδιας.

Την έντονη δυσαρέσκεια της Ελλάδας έναντι της Γερμανίας για τον εκ νέου αποκλεισμό της Αθήνας από την διάσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στο Βερολίνο, εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, κατά τη διάρκεια συζήτησης στην 9η διεθνή διάσκεψη περιφερειακής ανάπτυξης «Regional Growth Conference», που διεξάγεται στην Πάτρα.

Ο υπουργός Εξωτερικών επεσήμανε πως η σχέση της Ελλάδας με την κατάσταση στη Λιβύη είναι  «πολύ διαφορετική από ότι ήταν λίγους μήνες πριν. Η Ελλάδα έχει απευθείας διάλογο και επικοινωνία με τη Λιβυκή πλευρά», είπε χαρακτηριστικά.

  • «Είμαστε εξαιρετικά δυσαρεστημένοι από το γεγονός ότι η Γερμανία εμμένοντας σε μια τακτική δε μας κάλεσε και αυτή τη φορά στη Διάσκεψη του Βερολίνου», υπογράμμισε και πρόσθεσε πως τη δυσαρέσκεια της Ελλάδας την έχει διαμηνύσει στον Γερμανό ομόλογό του, θα κάνει το ίδιο και ο πρωθυπουργός, ενώ ο ίδιος πρόκειται σύντομα να συναντηθεί με τον ειδικό απεσταλμένο της ΕΕ για τη Λιβύη Γιαν Κούμπις για να του μεταφέρει το ίδιο.

Επανέλαβε πως αυτό που οφείλει να είναι στη σκέψη της μεταβατικής κυβέρνησης είναι η μη ενεργοποίηση του τουρκολιβυκού μνημονίου, το οποίο είναι ούτως ή άλλως “νομικά ανύπαρκτο”, ενώ τόνισε πως πρέπει να αποφασιστεί οπωσδήποτε η άμεση αποχώρηση των ξένων στρατευμάτων και των μισθοφόρων από τη Λιβύη.

Ακολουθήστε μας και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

Η «μάχη» για τα ψάρια στο Θρακικό Πέλαγος.

e-enimerosi

”Το Ν.Δελχί τάσσεται στο πλευρό της Ελλάδας-Η Τουρκία προκαλεί στο Αιγαίο”!

e-enimerosi

Ανάλυση: Κοσσυφοπέδιο, ο τόπος δοκιμασίας του Σερβικού Λαού και του Διεθνούς Δικαίου… Η αναγνώριση από την Ελλάδα θα είναι μαχαίρι στην καρδιά της Κύπρου!

e-enimerosi