Διασπορά

Σπύρος Χρυσικόπουλος, ο Έλληνας που κολύμπησε για 7 ολόκληρες μέρες. Ή αν προτιμάτε σε 358 χιλιόμετρα.

Το δικό του μήνυμα στους νέους ανθρώπους έστειλε ο Σπύρος Χρυσικόπουλος, ο Έλληνας αθλητής που έγραψε ιστορία μπαίνοντας στα ρεκόρ Γκίνες.

Το είχε ξανά κάνει και τον Οκτώβριο του 2018, όταν ο Έλληνας υπεραθλητής προσπάθησε να κολυμπήσει την θαλάσσια απόσταση που χωρίζει τη Ρόδο με το Καστελόριζο, θέλοντας -όπως μας είχε εκμυστηρευτεί- να βάλει στο χάρτη το ακριτικό ελληνικό νησί.

Κύρια Σημεία

  • Κολύμπησε 358 χιλιόμετρα σε επτά ημέρες
  • Έσπασε το ρεκόρ δύο ημέρες πριν την προθεσμία
  • Στόχος του να κολυμπήσει από τη Ρόδο στο Καστελόριζο

Το είχε ξανά κάνει και τον Οκτώβριο του 2018, όταν ο Έλληνας υπεραθλητής προσπάθησε να κολυμπήσει την θαλάσσια απόσταση που χωρίζει τη Ρόδο με το Καστελόριζο, θέλοντας -όπως μας είχε εκμυστηρευτεί- να βάλει στο χάρτη το ακριτικό ελληνικό νησί.

Μπορεί η προσπάθειά του αυτή να μην στέφθηκε με επιτυχία, όμως, συνεχίζει να βρίσκεται στα άμεσα σχέδια του.

Τις προηγούμενες εβδομάδες ο Σπύρος Χρυσικόπουλος τράβηξε και πάλι επάνω του τα φώτα της δημοσιότητας, καταρρίπτοντας ένα μοναδικό ρεκόρ.

Κολύμπησε για 7 ολόκληρες ημέρες στην πισίνα 50 μέτρων του ΟΑΚΑ καταρρίπτοντας το παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες: «Η μεγαλύτερη κολυμβητική απόσταση που καταγράφηκε ποτέ σε 50μ. πισίνα σε 7 ημέρες».

Ο Σπύρος Χρυσικόπουλος κολύμπησε 358 χιλιόμετρα, με το ρεκόρ να είναι τα 250 χιλιόμετρα (!).

Μιλώντας στο πρόγραμμά μας για τα όριά του, ο Έλληνας αθλητής ήταν αφοπλιστικός:

«Κολυμπούσα τις περισσότερες ώρες της ημέρας, είχα φορές που συμπλήρωσα 24ωρα ολόκληρα χωρίς καθόλου ξεκούραση και είχα 24ωρα που κοιμήθηκα συνολικά δύο ώρες. Θεωρώ ότι τα όρια που υπάρχουν στον άνθρωπο και την ανθρώπινη αντοχή είναι πολύ παρά πέρα από εκεί που πιστεύουμε και νομίζω πως δεν τα έχω ανακαλύψει ακόμα», είπε.

 

Spyros Chrysikopoulos
Ένα σύντομο διάλειμμα και γεύμα εντός της πισίνας για τον Έλληνα υπεραθλητή Supplied/Spyros Chrysikopoulos

Μάλιστα χαριτολογώντας σημείωσε πως θα μπορούσε να κολυμπήσει και για 8η ημέρα, αν κάποιος μπορούσε ξεγελώντας τον να τον πείσει πως το ρεκόρ που επιχείρησε, δεν έχει καταρριφθεί.

«Σίγουρα αν με κάποιο τρόπο με ξεγελάγανε όταν κολυμπούσα αυτές τις επτά ημέρες και μου έλεγαν ότι έχω ακόμη μία ημέρα, θα κολυμπούσα κανονικά».

Ο Σπύρος Χρυσικόπουλος δεν παρέλειψε να στείλει, μέσω του Ελληνικού Προγράμματος της Ραδιοφωνίας SBS, το δικό του μήνυμα προς τους νέους ανθρώπους.

 

 

 

Ακολουθήστε μας και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

Τρεις υποψήφιοι ευρωβουλευτές μιλάνε στο ευρωπαϊκό ίδρυμα ελληνισμού για τις επερχόμενες ευρωεκλογές του Ιουνίου.

Οι Έλληνες τη Μαριούπολης στον απόδημο παλμό. ”Άδικος ο πόλεμος΄΄. Βίντεο.

Χρήστος Μουρτζούκος

Οι Ελληνίδες σολίστ, η Ελένη Χαραλάμπους και η Ελλάδα-Αγγελίνα Παύλου σε ρεσιτάλ στην Αυστρία με έργα διακεκριμένων Ελλήνων συνθετών.

e-enimerosi