Αθλητισμός

Τσιτσιπάς: 3-0 σκούπα και φουλ για κούπα!

Εκπληκτικός ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας, επικράτησε του 25χρονου Ρώσου με 6-3, 7-6(3), 7-5 σε 2 ώρες και 19 λεπτά και πέρασε για δεύτερη σερί χρονιά στην τετράδα του παριζιάνικου σλαμ. Πέρυσι έχασε από τον Νόβακ Τζόκοβιτς, αλλά φέτος έχει πολύ καλές πιθανότητες κόντρα στον επίσης φορμαρισμένο Σάσα Ζβέρεφ!

Σε εξαιρετική κατάσταση έδειχνε να είναι και ο Μεντβέντεφ, όμως ο Στεφ ήταν μια κλάση ανώτερος! Και έδειξε χαρακτήρα όταν ο αντίπαλός φάνηκε να βάζει δειλά-δειλά το πόδι στο γκάζι να είναι έτοιμος να απειλήσει…

Άλλες εποχές, ειδικά κόντρα στον Ντανίλ, ο Στεφ μπορεί και να… κατέρρεε, διότι είναι γνωστό το «ψυχολογικό» πρόβλημα κόντρα στον Ρώσο. Σήμερα, όμως, μπήκε αποφασισμένος στον αγώνα και δεν θα άφηνε με τίποτα τον αντίπαλό του να του κόψει τον δρόμο προς τον τελικό!

Το μάτι του, λοιπόν, «γυάλιζε» από το ξεκίνημα του ματς και με το μπρέικ που σημείωσε στο τέταρτο γκέιμ, έφτασε μετά από ένα μισάωρο στην κατάκτηση του πρώτου σετ.

Όταν, μάλιστα, μπήκε στη θέση του οδηγού και στο δεύτερο σετ με το μπρέικ στο τρίτο γκέιμ (2-1), φάνηκε ότι θα έφτανε πανηγυρικά και στο 2-0, αλλά ο Μεντβέντεφ άρχισε να… ξυπνάει. Ξέχασε τα ρηχά χτυπήματα του πρώτου σετ, άρχισε να γίνεται πιο σταθερός με το μπάκχαντ και βρήκε τελικά την απάντηση στο μπρέικ του Στεφ (3-3).

Σα να μην έφτανε αυτό, βρέθηκε και με δύο σετ πόιντ όταν ο Τσιτσιπάς σέρβιρε στο 4-5 για να μείνει στο σετ. Εκεί, όμως, είναι που ο Στέφανος έδειξε χαρακτήρα: έμεινε όρθιος, έστειλε το σετ σε τάι μπρέικ και με εκπληκτική εμφάνιση «έγραψε» το 2-0.

Το τρίτο σετ ήταν και αυτό κλειστό, με τους δύο παίκτες να προσπαθούν από το ξεκίνημα να πάρουν κεφάλι. Τελικά, έκανε πρώτος το μπρέικ ο Ντανίλ (2-3), ωστόσο ο Στεφ το πήρε πίσω στο όγδοο γκέιμ (4-4). Για να φτάσουμε στο 6-5, όπου ο Ρώσος σέρβιρε υπό πίεση…

Κι ενώ τα πήγε περίφημα περνώντας μπροστά με 40-0, ο Στεφ έφερε τα πάνω κάτω και κατάφερε να κλείσει πανηγυρικά τον αγώνα! Είναι, μάλιστα, ο τρίτος σερί ημιτελικός Grand Slam για τον νεαρό τενίστα.

 

Ακολουθήστε μας και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

Ο Ολυμπιακός στον έβδομο ουρανό.

Δημήτρης Λίτσας

Στους “4” του Conferens league ο Ολυμπιακός

Δημήτρης Λίτσας

Μαζί με τον Τσιτσιπά ο Λεκλέρκ στο Μόντε Κάρλο, και δυναμική επιστροφή του Τσιτσιπά στους τίτλους.

e-enimerosi