Αθλητισμός

«Σούπερ» Γιάννης, «all star» Μίντλετον και οι Μπακς είναι ακόμα ζωντανοί (vid)

Με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να κάνει… όργια με 33 πόντους και 14 ριμπάουντ, τον Κρις Μίντλετον να είναι εκπληκτικός με 35 πόντους και 15 ριμπάουντ, οι Μπακς έμειναν στο «κόλπο» της πρόκρισης, κερδίζοντας με 86-83 τους Νετς.

Ο αγώνας ήταν συγκλονιστικός, με δυνατές άμυνες και για τις δύο ομάδες, με τον «Greek Freak» να κυριαρχεί στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, ενώ στο τέλος ο Μίντλετον ήταν αυτός που πήρε τις κρίσιμες επιθέσεις. Βέβαια την πιο κρίσιμη την ανέλαβε ο «μέτριος» Χόλιντει.

Οι Νετς είχαν σε μεγάλη μέρα τον Κέβιν Ντουράντ ο οποίος στο τέλος προσπάθησε μόνος του να κάνει την ανατροπή, αλλά δεν είχε βοήθειες.

Οι Μπακς και ο Γιάννης μπήκαν «αφηνιασμένοι» και κυριάρχησαν στο παρκέ, με τους Νετς να μην μπορούν να αντιδράσουν. Έτσι τα «Ελάφια» προηγήθηκαν με 9-0 αλλά και με 30-9 (Αντετοκούνμπο και Μίντλετον είχαν από 15 πόντους έκαστος), με την διαφορά στους 21 πόντους, πριν το 30-11 της πρώτης περιόδου.

Το Μιλγουόκι δεν μπόρεσε να συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό, κυρίως γιατί το Μπρούκλιν συνήλθε και αντέδρασε στην δεύτερη περίοδο, όπου επικράτησε με 31-15 και έτσι μείωσε με την λήξη του πρώτου ημιχρόνου σε 45-42, επιστρέφοντας ουσιαστικά στον αγώνα.

Στο τρίτο δωδεκάλεπτο οι άμυνες «έσφιξαν» αρκετά και από τις δύο ομάδες, το παιχνίδι έγινε αρκετά πιο δυνατό και δεν έλειψαν τα νεύρα όπως η ένταση ανάμεσα στον Τάκερ και τον Ντουράντ.

Οι Νετς όμως βγήκαν κερδισμένοι από την κατάσταση μιας και προηγήθηκαν με 64-65, ένα λεπτό πριν το τέλος της τρίτης περιόδου, την οποία οι Μπακς έκλεισαν μπροστά με 67-65.

Οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ μέχρι το σημείο που ο Κέβιν Ντουράντ πήρε «φωτιά» και με επτά συνεχόμενους πόντους του οι Νετς προηγήθηκαν με 80-83 με 83 δευτερόλεπτα για το φινάλε. Ο Μίντλετον απάντησε γρήγορα μειώνοντας σε 82-84 και οι Νετς έχασαν την επίθεση τους με τον Μπράουν, ο Χόλιντει πήρε την ευθύνη πάνω του και σκόραρε για το 84-83 με 11΄΄ για το τέλος. Οι Νετς παραλίγο να κάνουν λάθος, ο Μπράουν βρέθηκε με την μπάλα στα χέρια και πήγε προς το καλάθι των Μπακς αλλά αστόχησε, με τον Μίντλετον να κερδίσει φάουλ μόλις με 2΄΄ να απομένουν. Ο άσος του Μιλγουόκι έκανε το 86-83 και ο Ντουράντ προσπάθησε να στείλει τον αγώνα στην παράταση αλλά αστόχησε σε τρίποντο στην εκπνοή.

Από το Μιλγουόκι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο πέτυχε 33 πόντους με 4/9 βολές, 13/23 δίποντα, 1/8 τρίποντα, 14 ριμπάουντ, 2 ασίστ, ο Μίντλετον 35 πόντους με 8/9 βολές, 9/19 δίποντα, 3/6 τρίποντα, 15 ριμπάουντ, ενώ χρόνο συμμετοχής πήρε και ο Θανάσης Αντετοκούνμπο που ήταν άποντος με 1 κόψιμο.

Για το Μπρούκλιν ο Ντουράντ είχε 30 πόντους με 5/6 βολές,8/20 δίποντα, 3/8 τρίποντα, 11 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 2 κλεψίματα, ο Ίρβινγκ 22 πόντους, ο Μπράουν 16 πόντους και 11 ριμπάουντ.

Τα δωδεκάλεπτα: 30-11, 45-42, 67-65, 86-83.

Δείτε τα στατιστικά

Ακολουθήστε μας και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

Στους “4” του Conferens league ο Ολυμπιακός

Δημήτρης Λίτσας

Μαζί με τον Τσιτσιπά ο Λεκλέρκ στο Μόντε Κάρλο, και δυναμική επιστροφή του Τσιτσιπά στους τίτλους.

e-enimerosi

Στέφανος Τσιτσιπάς: Στο τελικό του Μόντε Κάρλο μετά τον θρίαμβο επί του Σίνερ.

e-enimerosi