Τεχνολογία Διάστημα Επιστήμες

H Αθήνα τη νύχτα από Διαστημικό Σταθμό: Η εντυπωσιακή εικόνα που στέλνει αστροναύτης

H ολοφώτιστη Αθήνα μοιάζει μεγαλοπρεπής μέσα στη νύχτα με το ανεκτίμητο στολίδι της, την Ακρόπολη, να ξεχωρίζει ανάμεσα στον υπόλοιπο φωτισμό, όπως αναφέρει και ο αστροναύτης:

«Η Αθήνα είναι τόσο έντονη τη νύχτα όσο και κατά τη διάρκεια της ημέρας», αναφέρει ο Thomas Pesquet. «Τη νύχτα, ο διαφορετικός φωτισμός σε διάφορες περιοχές είναι αξιοσημείωτος, αλλά και η Ακρόπολη διακρίνεται εύκολα», σημειώνει ο Thomas Pesquet στο λογαριασμό του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος-ESA στο facebook.

Ο Γάλλος αστροναύτης, βρίσκεται στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, στα πλαίσια της αποστολής «Alpha».

Ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός ISS (International Space Station) είναι ο κατοικήσιμος τεχνητός δορυφόρος- ερευνητικός σταθμός που από το 2000 βρίσκεται σε χαμηλή τροχιά πάνω από τη Γη, περίπου σε 400 km ύψος από τη μέση στάθμη της επιφάνειας της θάλασσας και αποτελεί κοινή σύμπραξη 5 διαστημικών υπηρεσιών: NASA (ΗΠΑ), Roscosmos (Ρωσία), JAXA (Ιαπωνία), ESA (Ευρώπη) και CSA (Καναδάς).

Ακολουθήστε μας και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

Πηγή:  & European Space Agency, meteo.gr

Σχετικές αναρτήσεις

Οι δορυφόροι της Κίνας, Tiandu-1 και 2 δοκιμάζουν σεληνιακές επικοινωνίες και τεχνολογία πλοήγησης.

e-enimerosi

Ταξιδεύοντας στην εκπαίδευση του μέλλοντος.

e-enimerosi

Ζωντανά η έκλειψη Ηλίου.

e-enimerosi