Κοινωνία Κόσμος

Η UEFA απαγορεύει την αρένα του ουράνιου τόξου

Το γήπεδο του Μονάχου ενδέχεται να μην φωτιστεί με τα χρώματα ουράνιου τόξου κατά τη διάρκεια του αγώνα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος μεταξύ της γερμανικής ομάδας και της ομάδας της Ουγγαρίας την Τετάρτη. Η UEFA απέρριψε ένα αίτημα του Δημοτικού Συμβουλίου του Μονάχου την Τρίτη, το οποίο ζήτησε το σήμα για διαφορετικότητα και αυτοπροσδιορισμένους τρόπους ζωής σεξουαλικού προσανατολισμού.

Σύμφωνα με το καταστατικό της, η UEFA είναι ένας πολιτικά και θρησκευτικά ουδέτερος οργανισμός. Δεδομένου του πολιτικού πλαισίου αυτής της συγκεκριμένης πρότασης – ενός μηνύματος που στοχεύει σε απόφαση του ουγγρικού εθνικού κοινοβουλίου – η UEFA πρέπει να απορρίψει αυτήν την πρόταση “, ανέφερε η ένωση.

Η UEFA πρόσθεσε ότι «είχε ωστόσο προτείνει στην πόλη του Μονάχου να κλείσει το γήπεδο με τα χρώματα του ουράνιου τόξου είτε στις 28 Ιουνίου – Ημέρα Απελευθέρωσης της οδού Christopher – είτε μεταξύ της 3ης και της 9ης Ιουλίου, φωτίζεται η εβδομάδα της ημέρας του Christopher Street στο Μόναχο». Ο αγώνας του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στο Μόναχο θα πραγματοποιηθεί στις 2 Ιουλίου.

Προηγουμένως, ο Δήμαρχος του Μονάχου Dieter Reiter είχε ζητήσει τον φωτισμό από την UEFA για λογαριασμό του δημοτικού συμβουλίου σε μια επιστολή για να “στείλει ένα σήμα με την έννοια του κοσμοπολιτισμού και της ανοχής” και “ένα ευρέως ορατό σήμα για την κοινή κατανόηση των αξιών ”

Το Μόναχο ήταν σε συζήτηση μεταξύ άλλων, με τον πρωθυπουργό Markus Söder, το Λεσβιών και Gay Ομοσπονδιών της Γερμανίας (LSVD) και την γερμανική και Ουγγρική εθνική ομάδα.

Η Ουγγαρία είναι θυμωμένη για το σχέδιο για το στάδιο στο Μόναχο
Σε απάντηση στην απαγόρευση της UEFA, οι υπεύθυνοι από την Μπουντεσλίγκα θέλουν τα γήπεδά τους να λάμπουν με τα χρώματα του ουράνιου τόξου.

Ακολουθήστε μας και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

πηγή: sak / sid

Σχετικές αναρτήσεις

Σεισμός 6,3 ρίχτερ στην Ιαπωνία.

e-enimerosi

Σίδνεϊ: Επίθεση σε εμπορικό κέντρο, πληροφορίες για έξι νεκρούς.

e-enimerosi

ΗΠΑ: Πυροβολισμοί σε εκδήλωση για το Ραμαζάνι στη Φιλαδέλφεια – Αναφορές για θύματα

e-enimerosi