Ειδήσεις και Νέα

Γερμανία: Διακοπές στην Ελλάδα: Τι πρέπει να γνωρίζουν οι ταξιδιώτες για την κατάσταση της Πανδημία.

Τώρα το ταξίδι στην πατρίδα μας μεταξύ των Γερμανών παραθεριστών είναι ακμάζον. Αλλά λόγω της πανδημίας εξακολουθούν να υπάρχουν περιορισμοί, οι πιο σημαντικές πληροφορίες για τους ταξιδιώτες στην Ελλάδα.

Τα καλά νέα για όλους όσους θέλουν να ταξιδέψουν στην Ελλάδα είναι πως δεν χαρακτηρίζεται πλέον ως περιοχή κινδύνου από το Robert Koch Institute. Η τιμή επίπτωσης των 7 ημερών είναι υψηλότερη από ό, τι στη Γερμανία, αλλά με 30,2 μολυσμένα άτομα ανά 100.000 κατοίκους, είναι κάτω από το κρίσιμο σημείο των 50.

Σύμφωνα με τον Γερμανικό Ταξιδιωτικό Σύλλογο (DRV), η Ελλάδα είναι ένας από τους “προορισμούς με τις περισσότερες κρατήσεις”.  Λόγω της μεγάλης ζήτησης, οι αεροπορικές εταιρείες έχουν αυξήσει τις δυνάμεις τους προς την κατεύθυνση των ελληνικών νησιών σε σύντομο χρονικό διάστημα. Εκτός από την Κέρκυρα, το Ηράκλειο, την Κω, τη Θεσσαλονίκη και τη Ρόδο, η Eurowings πετά επίσης σε όλο και περισσότερες περιοχές όπως τη Μύκονο και τη Σαντορίνη στο Αιγαίο.

Ένα αρνητικό τεστ είναι υποχρεωτικό

Η απαίτηση για καραντίνα επτά ημερών έχει αρθεί για τους πολίτες της ΕΕ. Αρκεί επίσης ένα γρήγορο τεστ αντιγόνου, η οποία μπορεί να πραγματοποιηθεί το πολύ 48 ώρες νωρίτερα.

Τα άτομα που έχουν εμβολιαστεί πλήρως κατά του Covid-19 δεν αποκλείονται από τις εξετάσεις. Πρέπει επίσης να αποδείξετε ότι ο εμβολιασμός σας έχει ολοκληρωθεί τουλάχιστον 14 ημέρες πριν από την είσοδο. Η διεθνής κίτρινη κάρτα εμβολιασμού αναγνωρίζεται από τις ελληνικές αρχές.

Μην ξεχνάτε το PLF 

Δεδομένου ότι οι περισσότεροι τουρίστες από την Γερμανία ταξιδεύουν στην Ελλάδα με αεροπλάνο, υπάρχουν σημαντικοί κανονισμοί που πρέπει να τηρούνται: Όλοι οι επισκέπτες στην Ελλάδα από την ηλικία των δώδεκα ετών πρέπει να έχουν συμπληρώση τη φόρμα “Passenger Locator Form” “ (PLF).

Μετά την εγγραφή με όνομα, διεύθυνση, αποτέλεσμα δοκιμής ή επιβεβαίωση εμβολιασμού και αριθμό πτήσης, οι ταξιδιώτες θα λάβουν επιβεβαίωση με κωδικό QR, ο οποίος θα σταλεί με email το αργότερο την ημέρα της εισόδου και ο οποίος πρέπει να παρουσιάζεται κατά το check-in στις το αεροδρόμιο. “Εάν δεν μπορεί να εμφανιστεί κωδικός κατά την είσοδο, είναι δυνατό πρόστιμο 500 ευρώ”, προειδοποιεί το Υπουργείο Εξωτερικών.

Εάν υπάρχουν προβλήματα με την ψηφιακή εγγραφή, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τις ελληνικές αρχές στον ακόλουθο αριθμό υπηρεσίας: Τηλ. +30 215 5605151 (Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 9 π.μ. έως τις 9 μ.μ.) Δειγματολυπτικά τεστ μπορούν να πραγματοποιηθούν σε άτομα κατά την είσοδο.

Οι κανόνες που ισχύουν:

  • Απαιτείται μάσκα σε κλειστούς χώρους, και στα ΜΜΜ.
  • Οι επιβάτες με πλοία με ανοιχτά καταστρώματα πρέπει επίσης να φορούν μάσκα.

Τα τεστ είναι υποχρεωτικά για τα μη εμβολιασμένα άτομα πριν από την πτήση επιστροφής

Για άτομα που εισέρχονται στη Γερμανία αεροπορικώς, ο γενικός κανόνας είναι ότι πρέπει να παρουσιάσουν ένα αρνητικό τεστ στην αεροπορική εταιρεία κατά το check-in πριν από την αναχώρηση, ανεξάρτητα από το εάν βρίσκονταν σε περιοχή κινδύνου ή όχι. Η δοκιμή PCR δεν πρέπει να είναι μεγαλύτερη από 72 ώρες και μια γρήγορη δοκιμή αντιγόνου όχι μεγαλύτερη από 48 ώρες.

“Τα πιστοποιητικά εμβολιασμού μπορούν να αντικαταστήσουν ένα αρνητικό τεστ και να σας απελευθερώσουν από την καραντίνα”, γράφει το Υπουργείο Εξωτερικών.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ενώ βρίσκεστε ακόμα στην Ελλάδα, θα πρέπει να μάθετε αν έχουν αλλάξει οι κανονισμοί εισόδου και καραντίνας.

Ακολουθήστε μας και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

πηγή: https://travel.gov.gr,  www.rki.de www.auswaertiges-amt.de/de/quarantaene-einreise

Σχετικές αναρτήσεις

Σπάσιμο αναχώματος στον Κοσκινά Καρδίτσας.

e-enimerosi

΄΄Μια νύχτα στο Μουσείο΄΄.

e-enimerosi

Ισχυρός σεισμός στη Σάμο.

e-enimerosi