Κοινωνία Κόσμος

Ο δολοφόνος στο Würzburg στόχευσε γυναίκες.

Η επίθεση του διήρκεσε μόνο λίγα λεπτά! Αλλά σε αυτά τα λεπτά ο Abdirahman J. (24) στο Würzburg (Βαυαρία) σκότωσε τρεις γυναίκες (24, 49, 82) με ένα μαχαίρι και τραυμάτισε έξι, άλλες δύο εξακολουθούν να βρίσκονται σε κίνδυνο. Ο επιτιθέμενος στόχευσε τις γυναίκες!

Το χρονικό της πράξης:

  •  Παρασκευή, 5 μ.μ .: Ο Abdirahman J. πηγαίνει στο κέντρο και στο κατάστημα Woolworth στην Kaiserstrasse. Στο τμήμα οικιακών ειδών, στρέφεται αμέσως στην πωλήτρια (49) ετών: “Πού είναι τα μαχαίρια; “Η υπάλληλος δείχνει στην οθόνη και τον συμβουλεύει, ο Σομαλός αρπάζει το μαχαίρι με τη μεγαλύτερη λεπίδα (13 εκατοστά) – και μαχαιρώνει τη πωλήτρια ξανά και ξανά! Η γυναίκα πεθαίνει στο πολυκατάστημα. Στη συνέχεια ο Abdirahman J. σκοτώνει έναν συνταξιούχο (82) και επιτίθεται σε μια πελάτησα (24).  η 24χρονη εξακολουθεί να προστατεύει την κόρη της από την επίθεση του Σομαλού.

Στοχευμένες επιθέσεις σε λαιμό και σβέρκο

Μάρτυρες αργότερα λένε ότι κατά τη διάρκεια της επίθεσης στο πολυκατάστημα φώναξε η τζιχαντιστική μάχη φωνάζοντας “Allahu akbar” (ο Θεός είναι μεγάλος). Λέγεται ότι μαχαίρωσε τα θύματά του ειδικά στο λαιμό και τον σβέρκο.

Οι αστυνομικοί εξασφάλισαν ίχνη της δολοφονίας στο δρόμο
  • 5:04 μ.μ .: Οι πρώτες κλήσεις έκτακτης ανάγκης λαμβάνονται από την αστυνομία. Ο δολοφόνος έχει πλέον βγεί στο δρόμο. Στην τράπεζα Sparkasse απέναντι, συναντά τον Ingrid L. (73), ο οποίος μόλις πήρε χρήματα από το υποκατάστημα. Ο γιος της Thomas W. (56) αναφέρει: «Η μητέρα μου περπατούσε στη στάση του τραμ απέναντι όταν ένιωσε πόνους στην περιοχή της πλάτης και του λαιμού. Η δράστης την μαχαίρωσε περίπου 13 φορές και έχασε την κύρια αρτηρία της κατά 2 χιλιοστά. Διαφορετικά, η μητέρα μου θα ήταν νεκρή τώρα. ” Ένας περαστικός φροντίζει την σοβαρά τραυματισμένη συνταξιούχο. Ο Thomas W. συνεχίζει: «Σήκωσε το κεφάλι της στην αγκαλιά του όταν αιμορραγούσε. Ο άντρας την παρηγορούσε μέχρι που ήρθε βοήθεια. Είμαι τόσο ευγνώμων σε αυτόν. “

Ο δολοφόνος σκότωσε τρεις γυναίκες σε αυτό το πολυκατάστημα Woolworth.  Τα λουλούδια τοποθετήθηκαν αργότερα στην είσοδο
Ο δολοφόνος σκότωσε τρεις γυναίκες σε αυτό το πολυκατάστημα Woolworth. Τα λουλούδια τοποθετήθηκαν αργότερα στην είσοδο Φωτογραφία: Karl-Josef Hildenbrand / dpa
  • 5:06 μ.μ .: Οι πρώτες περιπολίες της αστυνομίας φτάνουν στο Barbarossaplatz. Σε αυτό το σημείο, ο J. επιτέθηκε σε άλλους περαστικούς. Αλλά τώρα σταματά από μια ομάδα θαρραλέων ανδρών στη διασταύρωση Oberthürstrasse και Kolpingstrasse (170 μέτρα από το Woolworth). Επιτίθενται στον δολοφόνο με καρέκλες, σκουπόξυλα, σπασμένα κλαδιά και τσάντες αγορών.
  • Στις 5:07 μ.μ. ο δολοφόνος είναι τραυματίας

Ο Χέρμαν συνεχίζει: «Ο δράστης κράτησε ένα μαχαίρι στο χέρι του και κινήθηκε προς την κατεύθυνση των αστυνομικών. Τον σταμάτησαν με ένα στοχευμένο πυροβολισμό στο μηρό». 

Επίθεση μαχαιριού στο Würzburg: Η αστυνομία βρίσκει υλικό ISIS στο σπίτι του επιτιθέμενου
Ο Αμπντιραχμάν Τζ. Εξουδετερώνεται από έναν αστυνομικό, τα χέρια του είναι με χειροπέδες πίσω από την μέση. Μετά τη σύλληψή του, ο Σομαλός είπε: «Allahu akbar. 
  • 5:21 μ.μ .: Η πρώτη αναφορά κινδύνου από την αστυνομία βγαίνει στο Twitter: «Αυτή τη στιγμή υπάρχει μια σημαντική αστυνομική επιχείρηση στο Würzburg. Η περιοχή γύρω από το Barbarossaplatz είναι κλειστή. Αποφύγετε αυτήν την περιοχή. ” Στο μεταξύ, οκτώ γιατροί έκτακτης ανάγκης έφτασαν, φροντίζουν τους τραυματίες και τους μεταφέρουν στα γύρω νοσοκομεία. 300 αστυνομικοί είναι σε υπηρεσία. Υπάρχει ένα κέντρο φροντίδας για τους συγγενείς των θυμάτων σε ένα εστιατόριο στο Barbarossaplatz.
  •  9.30 μ.μ .: Μια ομάδα υποστήριξης από το Νταχάου εισβάλλει στο καταφύγιο των αστέγων όπου ο Abdirahman J. ζούσε σε ένα δωμάτιο στον τρίτο όροφοΕξερεύνηση μαχαιρό στο πολυκατάστημα - infographic

Οι αξιωματικοί βρίσκουν ένα χαλί προσευχής και ένα υλικό προπαγάνδας του ISIS στο δωμάτιό του. Ο Armin Kühnert, επικεφαλής του Kripo: δηλώνει «Έχουμε αποδείξεις γραπτού υλικού με μηνύματα μίσους, βεβαιωθήκαμε για αυτό. Δεν έχει ακόμη αξιολογηθεί. “

Το Σάββατο, ο ανακριτής εξέδωσε ένταλμα σύλληψης.

Ακολουθήστε μας και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

Γυναικοκτονίες. Μια πληγή που πονάει.

Δημήτρης Λίτσας

Σεισμός 6,3 ρίχτερ στην Ιαπωνία.

e-enimerosi

Σίδνεϊ: Επίθεση σε εμπορικό κέντρο, πληροφορίες για έξι νεκρούς.

e-enimerosi