Άρθρα Ρεπορτάζ

Προσάρτηση των κατεχόμενων στην Τουρκία;

Γράφει ο Μουρτζούκος Χρήστος

Τα πράγματα δεν είναι καθόλου μα καθόλου καλά, γιατί το γράφω αυτό;

 

Δημιουργεί εντυπώσεις ο Ερντογάν, θα πάει στην Κύπρο στις 20 Ιουλίου για τα γνωστά του σόου. Υπάρχουν έντονες αντιδράσεις, από πλευράς της Κύπρου, γνωρίζουμε για το πως κινούνταν και βλέπουμε και κάποιες κινήσεις. Δεν φοβάμαι μόνο εποικισμό της Αμμοχώστου αλλά και άλλα, ποια θα είναι λοιπόν η αντίδραση της Αμερικής, ποια η αντίδραση της Ευρώπης; Ο Αναστασιάδης έστειλε στον Μπάϊντεν επιστολή σε δραματικό τόνο, ο Πρόεδρος Μπάϊντεν απέστειλε πίσω επιστολή στήριξης στον Νίκο Αναστασιάδη. Αλλά θέλουμε πράξεις, υπό άλλες συνθήκες δεκαετίες πριν αν γινόταν αυτό το πράγμα θα γινόταν πόλεμος και τώρα δεν κουνιέται φύλλο.

Όλοι κατακρίνουν τον Ερντογάν τουλάχιστον τον τελευταίο χρόνο, δεν αναφέρομαι μόνο στην Ελλάδα αναφέρουμε και για τα περιστατικά τα οποία έχουν συμβεί γενικότερα, λοκάρει το γαλλικό πλοίο, στοχεύει δηλαδή το γαλλικό πλοίο, και απαγορεύει τον έλεγχο σε γερμανικό πλοίο, να κάνει έρευνα δηλαδή στο πλοίο, όλοι γνωρίζουμε βέβαια πως μετέφερε παράνομα οπλισμό στην Λιβύη. Στην Κύπρο θέλει το ψευδοκράτος να αναγνωριστεί επίσημα σαν κράτος.

Γιατί ο προβληματισμός αυτός για την Κύπρο;
1. Οι κινήσεις της Τουρκίας τώρα στην περιοχή της Αμμοχώστου
2. Σε δραματικό τόνο λοιπόν η επιστολή του προέδρου της Κύπρου Νίκου Αναστασιάδη στον Αμερικανό ομόλογό του, Τζο Μπάιντεν
3. Συνέντευξη Δένδια την Κυριακή στην Real όπου αναφέρει και κάποια πράγματα για την Τουρκία
4. Την κίνηση Ερντογάν να παραστεί στην Κύπρο με όλο το υπουργικό του συμβούλιο
5. Ένα ήσυχο καλοκαίρι είπε ο Ερντογάν για την Ελλάδα, τίποτα για την Κύπρο όμως.

α) Και όλα αυτά συμβαίνουν ενώ οδεύουμε προς την 47η μαύρη επέτειο της τουρκικής εισβολής, η οποία και εφέτος θα αμαυρωθεί από την παρουσία του Ταγίπ Ερντογάν και όλο το υπουργικό του συμβούλιο.
β) Ο Τούρκος πρόεδρος θα κάνει ανακοινώσεις που θα μετατρέψουν το νησί σε στρατιωτική βάση της Τουρκίας
γ) Φαίνεται ότι προτίθεται να ανακοινώσει και την κατασκευή ναυτικής βάσης στην περιοχή του Μπογαζίου, πέραν των ανακοινώσεων που αναμένουμε για την Αμμόχωστο και τη βάση των drones.

Δεν θέλει διζωνική συνομοσπονδία στην Κύπρο, θέλει δύο κράτη, Ευρώπη, Αμερική και Ηνωμένα έθνη έχουν δηλώσει πως δεν δέχονται δύο κράτη. Θα την εποικίσει με μετανάστες από την Τουρκία; Θα μείνει ο Ερντογάν μόνο στην περίκλειστη περιοχή της Αμμοχώστου ή θα προσαρτήσει τα κατεχόμενα στην Τουρκία; Τα ψηφίσματα του Συμβουλίου του Ο.Η.Ε έχουν αντίθετη άποψη η Ευρωπαϊκή Ένωση το Ευρωπαϊκό συμβούλιο η Αμερική δεν το δέχονται αυτό. Πως θα αντιδράσει σε αυτή την περίπτωση η Ελλάδα; Τι θα κάνει; αν δεν αντιδράσει θα είναι δεύτερη προδοσία στην Κύπρο.

Φοβάμαι προσάρτηση των κατεχόμενων στην Τουρκία την 20η Ιουλίου.

Μακάρι να βγώ λάθος.

google news

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα facebooktwitterinstagramyoutube, και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

Σχετικές αναρτήσεις

Η φωνή του Μπελέρη στον Απόδημο παλμό.

Χρήστος Μουρτζούκος

Κοσσυφοπέδιο: Η τραγική προσωπικότητα της κ. Μπακογιάννη και η Ελληνική Κυβέρνηση ως θεματοφύλακας της μεγάλης Αλβανίας, και της “κοσοβοποίησης” της Θράκης και της Κύπρου

e-enimerosi

Λάμπρος Τζούμης: Tι αποκάλυψε για την σύγκρουση Ισραήλ-Ιράν.

e-enimerosi