Κοινωνία Κόσμος

Η Ημέρα της Ελευθερίας θα προχωρήσει τη Δευτέρα 19 Ιουλίου.

Ο Μπόρις Τζόνσον  απόψε επιβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση τραβά τη σκανδάλη για την «Ημέρα της Ελευθερίας» επιβάλλοντας σχεδόν όλους τους νομικούς περιορισμούς από την επόμενη Δευτέρα – παρά το αίτημα για τους ανθρώπους να συνεχίσουν να φορούν μάσκες και να μην βιαστούν πίσω στα γραφεία.

Καθώς το Ηνωμένο Βασίλειο κατέγραψε 34.471 κρούσματα, ένα τέταρτο την ίδια ημέρα της προηγούμενης εβδομάδας, ο πρωθυπουργός προειδοποίησε ότι η πανδημία «δεν έχει τελειώσει», αλλά επέμεινε ότι η αύξηση ήταν «προβλεπόμενη» – και θα βασιστεί σε άτομα που θα αναλάβουν «προσωπική ευθύνη» «για τον περιορισμό της εξάπλωσης. 

Η κυβερνητική καθοδήγηση θα λέει ότι οι άνθρωποι «αναμένεται και συνιστάται» να συνεχίζουν να φορούν μάσκες σε πολυσύχναστα μέρη, ενώ οποιαδήποτε επιστροφή στα γραφεία αυτό το καλοκαίρι θα πρέπει να είναι «σταδιακή».

Οι υπουργοί ενθαρρύνουν επίσης τη συνεχή χρήση της πιστοποίησης Covid σε μεγάλες εκδηλώσεις, λέγοντας ότι «η ανάγκη για προσοχή και αυτοσυγκράτηση είναι πιο σημαντική από ποτέ». 

Εν τω μεταξύ, έχουν τεθεί ερωτήματα σχετικά με το αν οι κανόνες θα είναι στην πραγματικότητα πιο αυστηροί – καθώς η κυβέρνηση παραδέχεται ότι οι εταιρείες τρένων θα μπορούσαν να κάνουν καλύψεις προσώπου ως «κατάσταση μεταφοράς» για ταξίδια. 

Ο Εργάτης χαρακτήρισε το ξεκλείδωμα, το οποίο καθυστέρησε από την αρχική ημερομηνία της 21ης ​​Ιουνίου λόγω της εμφάνισης της παραλλαγής Delta, «υψηλού κινδύνου» και επεσήμανε ότι το Ισραήλ αναγκάστηκε πρόσφατα να επαναλάβει κάποια από το άνοιγμα του.

Ο κ. Τζόνσον είπε σε μια ενημέρωση του Downing Street σήμερα το απόγευμα: «Είναι απολύτως ζωτικής σημασίας να προχωρήσουμε τώρα με προσοχή και δεν μπορώ να το πω αρκετά δυνατά ή με έμφαση: αυτή η πανδημία δεν έχει τελειώσει.

«Αυτή η ασθένεια, ο κοροναϊός, συνεχίζει να φέρει κινδύνους για εσάς και την οικογένειά σας. Δεν μπορούμε απλώς να επαναφέρουμε αμέσως από τη Δευτέρα 19 Ιουλίου στη ζωή όπως ήταν πριν από τον Covid.

«Θα εμμείνουμε στο σχέδιό μας για την άρση των νομικών περιορισμών και την άρση της κοινωνικής απόστασης, αλλά περιμένουμε και προτείνουμε στους ανθρώπους να φορούν ένα πρόσωπο που καλύπτει σε πολυσύχναστους και κλειστούς χώρους όπου έρχεστε σε επαφή με εκείνους που συνήθως δεν συναντάτε, όπως στο δημόσια συγκοινωνία.”

Το νέο καθεστώς θα υποβληθεί σε αναθεώρηση τον Σεπτέμβριο. Το προβάδισμα για τη φωτιά των νομικών περιορισμών – έστω και προειδοποιητικό – ήρθε παρά το γεγονός ότι ο δήμαρχος του Μάντσεστερ Andy Burnham ανανέωσε την επίθεσή του για την απόρριψη της νομικής απαίτησης να φορούν καλύμματα προσώπου στις δημόσιες συγκοινωνίες.

Ο Nicola Sturgeon επέκρινε επίσης τον πρωθυπουργό για το ότι προχώρησε πολύ γρήγορα, επιμένοντας ότι οι μάσκες θα εξακολουθούν να είναι υποχρεωτικές σε ορισμένες ρυθμίσεις στη Σκωτία μετά τις 19 Ιουλίου.  

Ακολουθήστε μας και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

Γυναικοκτονίες. Μια πληγή που πονάει.

Δημήτρης Λίτσας

Σεισμός 6,3 ρίχτερ στην Ιαπωνία.

e-enimerosi

Σίδνεϊ: Επίθεση σε εμπορικό κέντρο, πληροφορίες για έξι νεκρούς.

e-enimerosi