Ειδήσεις και Νέα

Γερμανία: Καταιγίδα χάος στα δυτικά. Πολλοί άνθρωποι πέθαναν από τις πλημμύρες. (Φώτο-Βίντεο)

Χείμαρροι, πλημμυρισμένοι δρόμοι, εικόνες καταστροφής: πολλοί άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και δεκάδες άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται.

Στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία, δύο πυροσβέστες σκοτώθηκαν εν ώρα υπηρεσίας, στην Altena και το Werdohl. Στην Κολωνία, δύο άτομα βρέθηκαν νεκροί. Και στο Solingen και στην Unna, δύο άνδρες πέθαναν σε πλημμυρισμένα κελάρια και ένας άλλος θάνατος αναφέρθηκε από τον Rheinbach. Η περιοχή Ahrweiler, σε μια  απόσταση 50 χιλιομέτρων νότια της Βόννης, πλήττεται ιδιαίτερα από τις πλημμύρες. Την Πέμπτη το βράδυ, έξι σπίτια είχαν καταρρεύσει λόγω πλημμυρών και συνεχούς βροχής. 25 ακόμη απειλούνται να καταρρεύσουν. Καταστροφικές πλημμύρες και σε Hohenlimburg και Hagen όπου παραβρέθηκε και ο πρωθυπουργός της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας Armin Laschet.

Με ανάρτηση στον λογαριασμό του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέφεν Ζάιμπερτ, η κυρία Μέρκελ εξέφρασε τα συλλυπητήριά της στους συγγενείς των νεκρών και τη συμπαράστασή της στις οικογένειες των αγνοουμένων, ενώ ευχαρίστησε «από τα βάθη της καρδιάς» της τους «πολλούς ακούραστους διασώστες και τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης» που επιχειρούν στην περιοχή.

https://twitter.com/COdendahl/status/1415427109686743051?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1415427109686743051%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fhellasjournal.com%2F2021%2F07%2Fplimmirismeni-germania-42-nekri-dekades-agnooumeni-leilasies-anelave-o-stratos%2F

Σπίτια κατέρρευσαν μερικώς, δρόμοι κάτω από το νερό: μια φωτογραφία με drone δείχνει την έκταση των ζημιών στο Altenahr.

"Δεν θα αφήσουμε τους δήμους και εκείνους που πλήττονται μόνοι", δήλωσε η Άρμιν Λάσσετ στο Χάγκεν.
Ο πρωθυπουργός της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας Αρμίν Λάσσετ υποσχέθηκε γρήγορη βοήθεια κατά τη διάρκεια επίσκεψης στο Χάγκεν, και μίλησε για την αλλαγή του κλίματος.

Ακολουθήστε μας και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

Σχετικές αναρτήσεις

Σπάσιμο αναχώματος στον Κοσκινά Καρδίτσας.

e-enimerosi

΄΄Μια νύχτα στο Μουσείο΄΄.

e-enimerosi

Ισχυρός σεισμός στη Σάμο.

e-enimerosi