Κοινωνία Κόσμος

Ο μαχαιρωτής στο Würzburg δεν είναι ένοχος σύμφωνα με προηγούμενη ψυχιατρική εκτίμηση.

Σύμφωνα με προηγούμενες ψυχιατρικές εκτιμήσεις, ο μαχαιρωτής από το Würzburg ήταν πιθανώς ανίκανος για έγκλημα όταν επιτέθηκε στους περαστικούς.

Η κρατική αστυνομική υπηρεσία της Βαυαρίας και η εισαγγελία του Μονάχου ανακοίνωσαν την Τρίτη εάν οι θρησκευτικές καταδίκες του πρόσφυγα από τη Σομαλία έπαιξαν ρόλο στην πράξη στις 25 Ιουνίου. Στα δύο κινητά τηλέφωνα του 24χρονου, δεν βρέθηκαν αναφορές σε προπαγανδιστικό υλικό ή άλλο εξτρεμιστικό περιεχόμενο, ούτε ενδείξεις για πιθανούς συνεργούς ή εμπιστευτικούς.

Ο άνδρας παρουσιάστηκε ενώπιον του ανακριτή στο περιφερειακό δικαστήριο του Würzburg, ο οποίος  διέταξε να τοποθετηθεί σε ψυχιατρική μονάδα. Μέχρι στιγμής, οι Σομαλοί ήταν υπό κράτηση σε φυλακή στο Würzburg. Ο μετανάστης είχε μαχαιρώσει ανθρώπους που ήταν προφανώς άγνωστοι σε αυτόν στο κέντρο του Würzburg. Τρεις γυναίκες πέθαναν και πέντε άτομα τραυματίστηκαν σοβαρά. Υπήρξαν επίσης τέσσερις ελαφρώς τραυματισμένοι – συμπεριλαμβανομένου ενός άνδρα που δεν δέχθηκε άμεση επίθεση από το μαχαίρι. Αντίθετα, σύμφωνα με τους ερευνητές, έπεσε προσπαθώντας να αποτρέψει τον επιτιθέμενο από περαιτέρω επίθεση.

Ο 24χρονος Σομαλός εγγράφηκε για πρώτη φορά στη Γερμανία το 2015. Από τότε είχε προσελκύσει την προσοχή αρκετές φορές λόγω προβλημάτων ψυχικής υγείας. Μέχρι στιγμής, οι αρχές δήλωσαν ότι δεν είχαν αποδείξεις ότι ο άνθρωπος θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο άλλους ανθρώπους.

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα facebooktwitterinstagram, και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

πηγή: EPD / DPA

Σχετικές αναρτήσεις

Γυναικοκτονίες. Μια πληγή που πονάει.

Δημήτρης Λίτσας

Σεισμός 6,3 ρίχτερ στην Ιαπωνία.

e-enimerosi

Σίδνεϊ: Επίθεση σε εμπορικό κέντρο, πληροφορίες για έξι νεκρούς.

e-enimerosi