Αθλητισμός

Σούπερ ντεμπούτο για Σάκκαρη! (vids)

Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια ξεπέρασε το νευρικό της ξεκίνημα στον αγώνα και επικράτησε με 7-5, 6-2 της 25χρονης Εσθονής (Νο.28) μετά από προσπάθεια 1 ώρας και 32 λεπτών. Το επόμενό της εμπόδιο είναι η Νίνα Στογιάνοβιτς από τη Σερβία, Νο.90 στην παγκόσμια κατάταξη.

Η Μαρία δεν μπήκε πολύ δυνατά στον αγώνα και έχοντας απέναντί της μια πάντα υπολογίσιμη αντίπαλο, βρέθηκε πίσω στο σκορ με 2-5! Όταν βρέθηκε, όμως, με την πλάτη στον τοίχο, άρχισε να γίνεται πιο επιθετική, να μειώνει τα λάθη και αφού έσβησε σετ πόιντ στο 3-5, έκανε την ανατροπή με συνολικά πέντε σερί κερδισμένα γκέιμ.

Διατήρησε το επίπεδό της και στο δεύτερο σετ, όπου πήρε αρχικά το προβάδισμα με 3-2 και ουσιαστικά καθάρισε το ματς στο έβδομο γκέιμ (5-2), αφού στη συνέχεια σέρβιρε με επιτυχία για τη νίκη.

Έβγαλε, λοιπόν, εκτός μια πάρα πολύ επικίνδυνη αντίπαλο (βελτιώνοντας το head to head σε 6-4) και συνεχίζει με υψηλές προσδοκίες την πορεία της στη διοργάνωση. Με Σάκκαρη και Τσιτσιπά σίγουρα η Ελλάδα έχει πολλές ελπίδες για μετάλλια!

Η Μαρία είχε 15 winners και 19 αβίαστα λάθη, έναντι 10-16 της Εσθονής αντίστοιχα. Όλα αυτά κάτω από πολύ δύσκολες καιρικές συνθήκες, δηλαδή ζέστη και πολλή υγρασία.

Η πρόκριση ήταν το καλύτερο… πρόωρο δώρο γενεθλίων, αφού η Σάκκαρη γίνεται αύριο (25/7) 26 ετών! Εκτός των άλλων, ήταν και η 350η νίκη στην καριέρα της!

Στο δεύτερο γύρο πέρασε και η Πολωνή Ίγκα Σβιόντεκ, που μετά το 6-2, 6-2 επί της Γερμανίδας Μόνα Μπαρτέλ παίζει με Πάουλα Μπαντόσα ή Κριστίνα Μλαντένοβιτς.

Συνεχίζει στο Τόκιο και η φιναλίστ του Roland Garros Αναστάσια Παβλιουτσένκοβα από τη Ρωσία, που νίκησε με 6-0, 6-1 τη Σάρα Εράνι και θα βρει τώρα τη Γερμανίδα Άνα Λένα Φρίντσαμ (7-6, 6-3 τη Βρετανίδα Χέδερ Γουότσον).

Η Καζάκα Έλενα Ριμπάκινα απέκλεισε με 6-4, 6-2 τη Σαμ Στόσουρ και περιμένει Σέριφ ή Πέτερσον, ενώ η Λέιλα Φερνάντες από τον Καναδά επικράτησε με 6-3, 3-6, 6-0 της Νταγιάνα Γιαστρέμσκα και θα συναντήσει Ντίγιας ή Κρεΐτσίκοβα.

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα facebooktwitterinstagram, και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

Ο Ολυμπιακός στον έβδομο ουρανό.

Δημήτρης Λίτσας

Στους “4” του Conferens league ο Ολυμπιακός

Δημήτρης Λίτσας

Μαζί με τον Τσιτσιπά ο Λεκλέρκ στο Μόντε Κάρλο, και δυναμική επιστροφή του Τσιτσιπά στους τίτλους.

e-enimerosi