Ειδήσεις και Νέα

LIVE : Σε πύρινη πολιορκία η Εύβοια – Μάχη να μείνουν οι φλόγες μακριά από την Ιστιαία (vids+pics)

Οι κάτοικοι και οι τοπικοί φορείς βρίσκονται σε απόγνωση, ενώ σε οριακό σημείο βρίσκεται η κατάσταση στο δήμο Ιστιαίας όπου κινδυνεύουν άμεσα οικισμοί.

Φωτιά Εύβοια: Ενισχύονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις

Όπως μετέδωσε η Μίνα Καραμήτρου στην τηλεόραση του OPEN, στην Εύβοια μετακινούνται με εντολή του αρχηγείου ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής από Θεσσαλία, Στερεά και Δυτική Ελλάδα. Στόχος είναι να δημιουργηθούν αντιπυρικές δυνάμεις στα χωριά που απειλούνται από τις φλόγες για να ανακοπούν τα πύρινα μέτωπα.

Φωτιά Εύβοια: Σε πύρινη πολιορκία οι Γούβες – Αγώνας δρόμου να σωθεί το χωριό

Σε εξέλιξη βρίσκονται υπεράνθρωπες προσπάθειες ώστε να μην μπουν οι φλόγες στα χωριά της Ιστιαίας, με το απειλητικότερο μέτωπο να εντοπίζεται στις Γούβες.

3233861.jpg

Οι κάτοικοι προσπαθούν να σώσουν όπως – όπως όπως μπορούν, και όπως μετέδωσε ο απεσταλμένος του ethnos.gr, οι φλόγες βρίσκονται στις παρυφές του χωριού και έχουν κάψει ήδη δύο σπίτια καθώς επίσης και το γυμνάσιο του χωριού. Σκαπτικά μηχανήματα προσπαθούν να δημιουργήσουν αντιπυρικές ζώνες, με τα πλάνα που μετέδωσε η τηλεόραση του OPEN να είναι συγκλονιστικά.

Άμεση απειλή αντιμετωπίζουν και τα χωριά Ελληνικά, Αγριοβότανο και Τρουπί, ενώ έχουν εκκενωθεί Πευκί, Αρτεμίσιο, Γούβες και Βουλίκι.

  • Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα facebooktwitterinstagram, και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

πηγή: ethnos.gr

Σχετικές αναρτήσεις

Σπάσιμο αναχώματος στον Κοσκινά Καρδίτσας.

e-enimerosi

΄΄Μια νύχτα στο Μουσείο΄΄.

e-enimerosi

Ισχυρός σεισμός στη Σάμο.

e-enimerosi