Αθλητισμός

Η UEFA θέλει να καταργήσει το Financial fair play

Η Ευρωπαϊκή Ένωση Ποδοσφαίρου (Uefa) σκοπεύει να προτείνει την κατάργηση του οικονομικού fair play τον Σεπτέμβριο και αντ ‘αυτού να θεσπίσει ανώτατο μισθό για τους συλλόγους. Οι «Times» ανέφεραν την Πέμπτη.

Αλλά υπάρχει ακόμα ένας τρόπος για αυτό για τα μεγάλα κλαμπ. Το άρθρο συνεχίζει λέγοντας ότι το ανώτατο όριο μισθού μπορεί να ξεπεραστεί με την καταβολή «φόρου πολυτελείας». Οι νέοι κανόνες θα ισχύσουν από το 2022 και αρχικά για τρία χρόνια.

Κατά συνέπεια, οι σύλλογοι πρέπει να επιτρέπεται να χρησιμοποιούν μόνο ένα σταθερό μέρος του εισοδήματός τους για μισθούς παικτών. 

Εάν ξεπεραστεί το ανώτατο όριο μισθού, ο λεγόμενος «φόρος πολυτελείας» πρέπει να καταβληθεί στην UEFA. Αυτά τα χρήματα θα ανακατανεμηθούν στη συνέχεια στους συλλόγους που υπακούουν στους κανόνες.

Σύμφωνα με τους «Times», ωστόσο, περαιτέρω κυρώσεις μέχρι και τον αποκλεισμό από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις θα πρέπει να είναι δυνατές εάν οι σύλλογοι ξοδεύουν μόνιμα περισσότερα χρήματα από αυτά που προβλέπονται στους κανονισμούς.

Το αφεντικό της UEFA, Αλεξάντερ Τσεφέριν, προσπαθεί επίσης να αλλάξει, ειδικά καθώς το χάσμα μεταξύ των μεγάλων και των μικρών συλλόγων γίνεται όλο και μεγαλύτερο.

Με το Financial Fair Play που εισήχθη πριν από έντεκα χρόνια, οι σύλλογοι έχουν επί του παρόντος τη δυνατότητα να αντιμετωπίσουν έλλειμμα έως 30 εκατομμύρια ευρώ κατά τη διάρκεια των τελευταίων τριών ετών. Αυτό μπορεί να αντισταθμιστεί από εξωτερικούς δωρητές, διαφορετικά θα υπάρξουν κυρώσεις. Εν όψει της πανδημίας, ωστόσο, υπήρξε χαλάρωση.

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα facebooktwitterinstagram, και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

Σχετικές αναρτήσεις

Μαζί με τον Τσιτσιπά ο Λεκλέρκ στο Μόντε Κάρλο, και δυναμική επιστροφή του Τσιτσιπά στους τίτλους.

e-enimerosi

Στέφανος Τσιτσιπάς: Στο τελικό του Μόντε Κάρλο μετά τον θρίαμβο επί του Σίνερ.

e-enimerosi

Μαρία Σακκάρη: Προκρίθηκε στον τελικό του Indian Wells.

e-enimerosi