Κοινωνία Κόσμος

Τι κρύβεται πίσω από την επίθεση με δηλητήριο στο Ντάρμσταντ;

Επτά άτομα σε πανεπιστημιούπολη στο Ντάρμσταντ πάσχουν από δηλητηρίαση, ένα βρίσκεται σε σοβαρό κίνδυνο. Το προσωπικό και οι φοιτητές ανησυχούν. Ποιος κατέθεσε τις τοξικές ουσίες στα τρόφιμα είναι ασαφές, όπως και το κίνητρο.

Η δηλητηριώδης επίθεση πλήττει το προσωπικό του πανεπιστημίου και τους φοιτητές με έναν εντελώς ανυποψίαστο τρόπο: Μετά την υποτιθέμενη επίθεση με τοξικές ουσίες στο Πολυτεχνείο του  Ντάρμσταντ, τώρα διεξάγεται έρευνα για απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Το Γραφείο Εγκληματικής Αστυνομίας του Κράτους της Έσσης βρήκε ουσίες στα τρόφιμα που κατασχέθηκαν σε πανεπιστημιούπολη που θα μπορούσαν να είχαν οδηγήσει σε συμπτώματα δηλητηρίασης σε επτά άτομα, δήλωσαν οι ερευνητές την Τρίτη. Δεν αποκαλύπτουν ποιες ουσίες εμπλέκονται. «Δεν μπορούμε και δεν θέλουμε να δημοσιεύσουμε κάποια πράγματα», ανέφεραν οι ανακριτές σχετικά με πιθανή γνώση του δράστη.

Ποιος κρύβεται πίσω από την υποτιθέμενη δηλητηριώδη επίθεση;

Μια ομάδα του ανθρωποκτονιών 40 ατόμων με το όνομα “Light” θέλει τώρα να βρει τον δράστη ή τους δράστες το συντομότερο δυνατό. “Αυτό μπορεί να συμπληρωθεί ανάλογα με την κατάσταση της έρευνας, ανάλογα με την κατάσταση”, δήλωσε ο εκπρόσωπος του εισαγγελέα, Ρόμπερτ Χάρτμαν. Προς το παρόν δεν υπάρχουν ενδείξεις για πιθανό δράστη ή τα κίνητρα. Καθορίζεται επίσης ποιος μπορεί να είχε πρόσβαση στο κτίριο το Σαββατοκύριακο.

Σε απάντηση των συμπτωμάτων δηλητηρίασης σε τουλάχιστον επτά άτομα, τη Δευτέρα υπήρχε ένα μεγάλο συγκρότημα υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης στο κτίριο L201 στην πανεπιστημιούπολη. Έξι άτομα έπρεπε να μεταφερθούν σε κλινικές με συμπτώματα όπως αδιαθεσία και αποχρωματισμός. Ένας 30χρονος ήταν αρχικά σε κρίσιμη κατάσταση, η οποία, σύμφωνα με την αστυνομία, σταθεροποιήθηκε. Σύμφωνα με τον Hartmann, υπήρχε προσωρινός οξύς κίνδυνος για τη ζωή.

Το πρωί της Τρίτης, τίποτα στο κτίριο L201 δεν θυμίζει τον μεγάλο αριθμό ανθρώπων. Ο μηχανικός Falk Münch εργαζόταν σε ένα γειτονικό κτίριο όταν άκουσε για τη δηλητηρίαση μέσω φίλων και κοινωνικών μέσων τη Δευτέρα. Ξαφνικά υπήρχαν οχήματα της αστυνομίας και ασθενοφόρα παντού, είπε ο Μονχ, ο οποίος γνωρίζει ένα θύμα. Μόνο ένα κτίριο επηρεάστηκε. «Είμαστε ακόμη προσεκτικοί».

Κατά την περαιτέρω έρευνα σε κτίρια στην πανεπιστημιούπολη, όπου εκπαιδεύονται μηχανικοί μηχανικοί, μηχανικοί κατασκευών και φυσικοί επιστήμονες, δεν βρέθηκαν άλλα ύποπτα αντικείμενα, ανέφεραν οι ερευνητές. Κανένα άλλο άτομο με συμπτώματα δηλητηρίασης δεν είχε δηλώσει μέχρι το πρωί της Τρίτης.

«Οι εργαζόμενοι ανησυχούν»

Οι ερευνητές ανακοίνωσαν τη Δευτέρα ότι πολλά κουτιά γάλακτος και δοχεία νερού αναμίχθηκαν με τη βλαβερή ουσία. Η αστυνομία συνέστησε να καταναλώνετε μόνο τρόφιμα στην πανεπιστημιούπολη που ήταν υπό παρακολούθηση ανά πάσα στιγμή. Αλλά δεν υπάρχει πλέον οξύς κίνδυνος.

“Είμαστε σοκαρισμένοι από το προφανές έγκλημα που συνέβη στο πανεπιστήμιό μας”, δήλωσε την Τρίτη η πρόεδρος του πανεπιστημίου, Τάνια Μπρούλ. “Θα επικοινωνήσω προσωπικά μαζί σας το συντομότερο δυνατό, εάν το επιτρέπει η κατάστασή σας.” Σύμφωνα με τον Καγκελάριο της TU Manfred Efinger, πρέπει επίσης να προσφερθεί ψυχολογική βοήθεια. «Φυσικά οι εργαζόμενοι ανησυχούν, ανησυχούν».

Πάντα υπάρχουν δηλητηριώδεις επιθέσεις στο χώρο εργασίας. Στο Bad Nauheim της Έσσης, μια νοσοκόμα έψησε μπισκότα για συναδέλφους. Αυτό που ακούγεται σαν μια ωραία χειρονομία έκανε μερικούς συναδέλφους ζαλισμένους και αναίσθητους. Σύμφωνα με το περιφερειακό δικαστήριο του Gießen, η γυναίκα ανάμειξε ηρεμιστικά και υπνωτικά χάπια στα γλυκά της και καταδικάστηκε σε φυλάκιση τριών ετών για επικίνδυνη σωματική βλάβη τον Μάιο του περασμένου έτους. Στην κοινότητα Schloß Holte-Stukenbrock στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία, ένας άνδρας δηλητηρίασε τα σάντουιτς των συναδέλφων του, σύμφωνα με το περιφερειακό δικαστήριο του Μπίλεφελντ. Καταδικάζεται σε ισόβια κάθειρξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα facebooktwitterinstagram, και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

Γυναικοκτονίες. Μια πληγή που πονάει.

Δημήτρης Λίτσας

Σεισμός 6,3 ρίχτερ στην Ιαπωνία.

e-enimerosi

Σίδνεϊ: Επίθεση σε εμπορικό κέντρο, πληροφορίες για έξι νεκρούς.

e-enimerosi