Ιστορία Πολιτισμός

Αποδείξεις αρχαίας υψηλής τεχνολογίας στους Δελφούς – Βίντεο

Οι Δελφοί, που παλαιότερα ονομαζόταν Πύθων, είναι το αρχαίο ιερό που έγινε πλούσιο ως έδρα της Πυθίας, του χρησμού συμβούλευε για σημαντικές αποφάσεις όλον τον αρχαίο κλασσικό και προκλασσικό Ελληνικό κόσμο (ήδη από το 1400 π.Χ., και πιθανώς πολύ παλαιότερα).

Οι αρχαίοι Έλληνες θεωρούσαν ότι το κέντρο του κόσμου ήταν στους Δελφούς, σημαδεμένο από το πέτρινο μνημείο γνωστό ως ομφαλός. Έχει πολυάριθμους ναούς απλωμένους σε μια τεράστια περιοχή, συμπεριλαμβανομένων πολυγωνικών τειχών και αποδείξεων υψηλής τεχνολογίας.

Οι μεγάλες ενεργειακές γραμμές των θεών Αθηνάς – Απόλλωνα διέρχονται από την τοποθεσία των Δελφών, γεωδαιτικά μεταξύ Δήλου – Δωδώνης (δύο άλλων σημαντικών μαντείων).

Το μαντείο των Δελφών ήταν αφιερωμένο (από περίπου το 800 π.Χ.), στην λατρεία του θεού Απόλλωνα. Λέγεται ότι ο Απόλλωνας σκότωσε τον Πύθωνα, έναν «δράκο» – φίδι που ζούσε εκεί και προστάτευε τον ομφαλό της Γης – η ιστορία επαναλήφθηκε αργότερα από τους χριστιανούς ως ιστορία του αγίου Γεωργίου…

Η Κασταλία ή Κασταλιανή πηγή, δείχνει ακόμη τα διατηρημένα ερείπια δύο μνημειωδών περιρραντηρίων / σιντριβανιών που ελάμβαναν το νερό από την γη. Χρονολογείται στην αρχαϊκή περίοδο κομμένη στον συμπαγή βράχο.

Το βίντεο περιλαμβάνει αποκλειστικά εναέρια πλάνα.

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα facebooktwitterinstagram, και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

Σχετικές αναρτήσεις

Μυτιλήνη: Βρέθηκαν εργαλεία της παλαιολιθικής περιόδου ηλικίας έως και 500.000 χρόνων.

e-enimerosi

Η Αγιά Σοφιά και ο θρύλος της Κόκκινης Μηλιάς.

e-enimerosi

Το «μαγικό» βάζο που κρατά διαμελισμένο κοτόπουλο, χρησιμοποιούνταν ως κατάρα στην αρχαία Αθήνα.

e-enimerosi

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies