Τεχνολογία Διάστημα Επιστήμες

Sparkle – Εγκαινιάζει το πρώτο «πράσινο» data center στην Ελλάδα

Η Sparkle βάζει μπροστά το Metamorfosis II, το πρώτο «πράσινο» data center στην Ελλάδα και ένα από τα μεγαλύτερα και πιο προηγμένα data centers στην Ευρώπη.

Πρόκειται για το τέταρτο datacenter της εταιρείας στη χώρα μας. Η Sparkle, με εικοσαετή παρουσία στην Ελλάδα, ανήκει στον Όμιλο TIM, τον μεγαλύτερο διεθνή πάροχο τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών διασύνδεσης στην Ιταλία και μεταξύ των δέκα κορυφαίων παγκοσμίως.

Η επένδυση που ανακοινώθηκε στις αρχές του 2020, ύψους 20 εκατ. ευρώ, ανεβάζει τη συνολική παρουσία των Κέντρων Δεδομένων της εταιρείας στη χώρα μας στα 14.000 τ.μ. με συνολική ισχύ 13,7 MW.

Το νέο Metamorfosis II, που βρίσκεται στην περιοχή της Μεταμόρφωσης, προστίθεται στα τρία υφιστάμενα data centers της Sparkle στην Ελλάδα, που αθροίζουν συνολική έκταση 8.000 τ.μ. και ισχύ 6 ΜW. Τα δύο Κέντρα Δεδομένων της Αττικής σε Μεταμόρφωση και Κορωπί, όπου έχει εγκατασταθεί ιδιόκτητο μητροπολιτικό δίκτυο οπτικών ινών, το οποίο διασχίζει τις περιοχές επιχειρηματικής δραστηριότητας της πόλης και συνδέει απευθείας εταιρικούς πελάτες και θεσμικούς φορείς. Το τρίτο κέντρο βρίσκεται στα Χανιά της Κρήτης.

Όλα τα datacenters είναι πλήρως συνδεδεμένα στο Nibble, το πρώτο υπερ-Μεσογειακό οπτικό δίκτυο και με το κορυφαίας τεχνολογίας Tier-1 Seabone της Sparkle, έχοντας τη δυνατότητα να παρέχουν υπηρεσίες συνδεσιμότητας υψηλών ταχυτήτων, καθώς και πρόσβαση σε μεγάλους παρόχους cloud. Επιπλέον, διαθέτοντας πολλαπλές εφεδερείες, προσφέρουν ευελιξία και ασφάλεια για εγχώρια και διεθνή συνδεσιμότητα.

Το νέο data center βρίσκεται στην Αθήνα, στη βιομηχανική ζώνη της Μεταμόρφωσης, ακριβώς δίπλα στο Metamorfosis I. Καταλαμβάνει εμβαδόν περίπου 6.000 τ.μ., με μέγιστη χωρητικότητα 700 racks και μέγιστη συνολική ισχύ 7,7 MW. Κατασκευάστηκε σύμφωνα με τα πιο αυστηρά αντισεισμικά κριτήρια και έχει σχεδιαστεί με βάση τα κορυφαία πρότυπα αξιοπιστίας και ασφάλειας.

Επιπλέον, το Metamorfosis II αξιοποιεί συστήματα ισχύος και ψύξης με τις υψηλότερες προδιαγραφές ενεργειακής απόδοσης που διατίθενται στην αγορά, με αποτέλεσμα τη μείωση του αποτυπώματος άνθρακα κατά περίπου 28.000 τόνους ετησίως, συγκριτικά με τα παραδοσιακά data centers αντίστοιχου μεγέθους. Η ποιότητα και η ενεργειακή υπεροχή του νέου data center επιβεβαιώνεται και από τα πιστοποιητικά Uptime Institute Tier III, LEED Gold και ISO 14001.

«Δημιουργήσαμε έναν υποδειγματικό ανοιχτό κόμβο για να προσφέρουμε μια εξελιγμένη εμπειρία ακόμα και στους πιο απαιτητικούς πελάτες μας, διασφαλίζοντας επίσης την ισχυρή δέσμευσή μας για την περιβαλλοντική βιωσιμότητα» δήλωσε η Elisabetta Romano, διευθύνουσα σύμβουλος της Sparkle. «Με το νέο αυτό εγχείρημα, η Sparkle εμπλουτίζει τις υποδομές που προσφέρει σε εγχώριες και πολυεθνικές επιχειρήσεις, ενώ επιβεβαιώνει τη σημασία που δίνουμε στην ελληνική αγορά στην οποία δραστηριοποιούμαστε εδώ και είκοσι χρόνια με διαρκώς ενισχυόμενη παρουσία».

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα facebooktwitterinstagram, και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

Οι δορυφόροι της Κίνας, Tiandu-1 και 2 δοκιμάζουν σεληνιακές επικοινωνίες και τεχνολογία πλοήγησης.

e-enimerosi

Ταξιδεύοντας στην εκπαίδευση του μέλλοντος.

e-enimerosi

Ζωντανά η έκλειψη Ηλίου.

e-enimerosi