Ειδήσεις και ΝέαΚοινωνία Κόσμος

Γερμανία: Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν εναντίον των πολιτικών της άκρας δεξιάς

Ευρύ μέτωπο συνδικάτων, κομμάτων, μη κυβερνητικών οργανώσεων και άλλων συλλογικοτήτων, που αυτοαποκαλείται Unteilbar (“Αδίχαστοι”) κάλεσε σε αυτή την κινητοποίηση στο κέντρο της γερμανικής πρωτεύουσας χθες το απόγευμα.

Η αστυνομία υπολόγισε αρχικά ότι οι συμμετέχοντες στην πορεία ήταν λίγοι λιγότεροι από 10.000. Εκπρόσωπος των διοργανωτών από την πλευρά του υπολόγισε πως διαδήλωσαν περίπου 30.000 άνθρωποι.

Στο κίνημα των “Αδίχαστων” συμμετέχουν κάπου 350 οργανώσεις και συλλογικότητες από διάφορους τομείς της γερμανικής κοινωνίας: συνδικάτα, οργανώσεις υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων όπως η Διεθνής Αμνηστία, το νεολαιίστικο οικολογικό κίνημα Παρασκευές για το Μέλλον κ.λπ..

Το κίνημα λέει πως σχηματίστηκε για προωθήσει “την αλληλεγγύη, την κοινωνική δικαιοσύνη, τα ανθρώπινα δικαιώματα” και την ανάληψη “αληθινής δράσης για να αντιμετωπιστεί η κλιματική κρίση”.

Η διαδήλωση καταγράφηκε τρεις εβδομάδες προτού διεξαχθούν βουλευτικές εκλογές στη Γερμανία.

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα facebooktwitterinstagram, και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικές αναρτήσεις

Σπάσιμο αναχώματος στον Κοσκινά Καρδίτσας.

e-enimerosi

΄΄Μια νύχτα στο Μουσείο΄΄.

e-enimerosi

Ισχυρός σεισμός στη Σάμο.

e-enimerosi