Ειδήσεις και Νέα

Τι γνωρίζουμε για τα εμβόλια;

Πάμε να δούμε λίγα πράγματα τώρα για τα εμβόλια.

Τι γνωρίζουμε λοιπόν:

  • Όλα τα εμβόλια προστατεύουν από σοβαρή νόσηση/θάνατο, σε ΟΛΕΣ τις παραλλαγές.
  • Οι εμβολιασμένοι μολύνονται με τη Δέλτα αλλά 2-3 φορές λιγότερο από τους μη.
  • Το ιικό φορτίο μπορεί αρχικά να είναι το ίδιο στους εμβολιασμένους κ μή, όμως στους εμβολιασμένους μειώνεται γρήγορα κ πιθανότατα είναι νεκρό ή ανενεργό στη μύτη/στόμα,για αυτό το λόγο οι εμβολιασμένοι μεταδίδουν πολύ λιγότερο σε σχέση με τους μη.
  • Το μεγαλύτερο διάστημα μεταξύ των δόσεων φαίνεται να δίνει καλύτερη προστασία, δεν τεκμηριώνεται ακόμα όμως η 3η δόση σε όλο τον πληθυσμό. Η αύξηση των αντισωμάτων που βλέπουμε από την 3η δόση φαίνεται προσωρινή κ δεν αυξάνει προστασία από σοβαρή νόσηση/θάνατο στο γενικό πληθυσμό. Άλλωστε η ανοσολογική λογική συστήνει αναμνηστική δόση με updated εμβόλιο για το γενικό πληθυσμό.
  • Η δέλτα δεν φαίνεται να είναι πιο θανατηφόρα, αλλά είναι πιο μεταδοτική όποτε αυξάνουν οι νοσηλείες σε ανεμβολιαστους κ μη,αλλά οι εμβολιασμένοι νοσούν ελαφρύτερα.
  • Τα rapid κ οι μάσκες θα είναι απαραίτητες κ αυτή τη χρόνια για είσοδο στους κλειστούς χώρους,ενώ ο εμβολιασμός δεν μπορεί να είναι το μόνο όπλο δημόσιας υγειας γιατι οπως παραπάνω δεν αποκλείει τη μετάδοση στην κοινότητα.
  • Για αυτό πια αναγνωρίζεται πως η φράση «πανδημία των ανεμβολιαστων» είναι εντελώς λαθος κ πολιτικά αυτοκαταστροφική,οπως πια αναγνωρίζουν σχεδόν όλοι οι κορυφαίοι επιστημονες στις ΗΠΑ κ άλλου: η ανοσια σε ένα νέο ιό είναι πολύπλοκη κ αποκτάται τόσο από νόσηση τόσο από τα παρόντα εμβόλια. Ανοσία δεν σημαίνει δεν θα κολλήσουμε αλλά θα έχουμε τα όπλα να το περάσουμε όσο πιο ανώδυνα γίνεται.

Και ναι, καλό είναι να μη το ρισκάρουμε ανεμβολίαστοι.

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα facebooktwitterinstagram, και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

Σπάσιμο αναχώματος στον Κοσκινά Καρδίτσας.

e-enimerosi

΄΄Μια νύχτα στο Μουσείο΄΄.

e-enimerosi

Ισχυρός σεισμός στη Σάμο.

e-enimerosi