Ιατρική Βιολογία

Το εμβόλιο Biontech χάνει την αποτελεσματικότητά του μετά από τέσσερις μήνες, της Moderna είναι καλύτερα

Eίναι ένα ερώτημα που πρέπει να ανησυχεί πολλούς ανθρώπους: Πόσο διαρκεί η προστασία ενός εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού; Στην Αμερική, το CDC δημοσίευσε την πρώτη του μεγάλη έρευνα την Παρασκευή. Και το αποτέλεσμα είναι πιθανό να ενοχλήσει τμήματα του πληθυσμού.

Οι ερευνητές καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι τέσσερις μήνες μετά τη χορήγηση της δεύτερης δόσης, μόνο το εμβόλιο από την αμερικανική εταιρεία Moderna συνεχίζει να προσφέρει πάνω από 90 τοις εκατό προστασία. Το φάρμακο από την εταιρεία Mainz Biontech και τον αμερικανικό φαρμακευτικό κολοσσό Pfizer, από την άλλη πλευρά, είναι σημαντικά λιγότερο αποτελεσματικό, σύμφωνα με τη μελέτη.

Στην αρχή, γράφουν οι επιστήμονες, τα δύο εμβόλια είναι παρόμοια αποτελεσματικά: Το Moderna επιτυγχάνει 93 τοις εκατό, η Biontech / Pfizer 91 τοις εκατό. Για το τρίτο εμβόλιο που εγκρίθηκε στις ΗΠΑ – Johnson & Johnson – το CDC δείχνει 71 τοις εκατό.

Αλλά μετά από 120 ημέρες, σύμφωνα με τους ειδικούς, τα πράγματα φαίνονται διαφορετικά. Η αποτελεσματικότητα του παρασκευάσματος Biontech / Pfizer μειώνεται στο 77 τοις εκατό. Η Johnson & Johnson, ένα φάρμακο που εγχέεται μόνο μία φορά, φτάνει μόνο στο 68 τοις εκατό. Η Moderna, από την άλλη πλευρά, παραμένει σχεδόν σταθερή με προστασία 92 τοις εκατό. Το CDC υποψιάζεται ότι αυτό μπορεί να έχει σχέση με την υψηλότερη δόση του εμβολίου και τον μεγαλύτερο χρόνο αναμονής μεταξύ των δύο δόσεων.

Για τη μελέτη, ο αμερικανικός οργανισμός εξέτασε περισσότερους από 3.600 ενήλικες μεταξύ Μαρτίου και Αυγούστου που ήταν στο νοσοκομείο για τον Covid-19. Τα περισσότερα από αυτά εμβολιάστηκαν με Moderna ή Biontech / Pfizer, μόνο ένας μικρός αριθμός με Johnson & Johnson. Αυτές ήταν οι λεγόμενες ανακαλύψεις εμβολίων – εκείνες οι σπάνιες περιπτώσεις στις οποίες οι άνθρωποι που έχουν λάβει εμβόλιο εξακολουθούν να προσβάλλονται από τον ιό.

Η μελέτη του CDC δεν ήταν η μόνη κακή είδηση ​​για την Biontech και την Pfizer την Παρασκευή. Ένας σημαντικός φορέας του αμερικανικού FDA μίλησε επίσης ομόφωνα εναντίον των γενικών αναμνηστικών εμβολιασμών, για τους οποίους οι δύο εταιρείες είχαν κάνει εκστρατεία. Οι ειδικοί συνέστησαν μια τρίτη δόση μόνο για άτομα ηλικίας 65 ετών και άνω και άτομα με υψηλό κίνδυνο ασθένειας.

Ο Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν είχε επίσης ζητήσει ενίσχυση. Επειδή οι ΗΠΑ βιώνουν επί του παρόντος αύξηση του αριθμού των λοιμώξεων. Η παραλλαγή δέλτα εξαπλώνεται γρήγορα στη χώρα. Περίπου 100.000 Αμερικανοί νοσηλεύονται επί του παρόντος με Covid-19, διπλάσιοι από έναν χρόνο πριν όταν δεν υπήρχαν εμβόλια.

Πριν από μια εβδομάδα, ο Μπάιντεν εισήγαγε συνεπώς υποχρεωτικούς εμβολιασμούς για όλους τους υπαλλήλους των ομοσπονδιακών αρχών, τους υπαλλήλους του δημόσιου τομέα υγείας και τους υπαλλήλους μεγαλύτερων εταιρειών. Ο νέος κανόνας επηρεάζει σχεδόν τα δύο τρίτα του εργατικού πληθυσμού, δηλαδή περίπου 100 εκατομμύρια άτομα. Στην Αμερική, η ένεση κατά του Corona είναι πρακτικά υποχρεωτική.

Μέχρι στιγμής, έχουν εμβολιαστεί περίπου 180 εκατομμύρια Αμερικανοί πολίτες, το οποίο αντιστοιχεί στο 55 τοις εκατό του πληθυσμού. Όσοι έχουν ακόμα το βελονάκι μπροστά τους, θα πρέπει να ρίξουν μια προσεκτική ματιά στα αποτελέσματα της νέας μελέτης του CDC – και ενδεχομένως να επιλέξουν τη Moderna στην τριμερή μάχη των εμβολίων.

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα facebooktwitterinstagram, και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

Σημάδια του καρκίνου που μπορούν να εντοπιστούν χρόνια πριν από τα συμπτώματα;

e-enimerosi

Η μικροχειρουργική σε λεπτές επεμβάσεις.

e-enimerosi

EE: Ένα βήμα πιο κοντά στην έγκριση νέο αντιβιοτικό για ανθεκτικές λοιμώξεις.

e-enimerosi