Κοινωνία ΚόσμοςΠεριβάλλον

Σεισμός στην Κρήτη: Eδαφική παραμόρφωση 14 εκ. κατέγραψε ο δορυφόρος Sentinel-1

Η υπηρεσία geObservatory του Κέντρου Παρατήρησης της Γης και Δορυφορικής Τηλεπισκόπησης BEYOND του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ) ενεργοποιήθηκε και κατέγραψε -με χρήση εικόνων του ευρωπαϊκού δορυφόρου Sentinel-1– την εδαφική παραμόρφωση που προκλήθηκε μετά τον ισχυρό σεισμό της 27ης Σεπτεμβρίου στην Κρήτη, μεγέθους 5,8 βαθμών, με εστιακό βάθος 10,4 χλμ. και επίκεντρο ένα χιλιόμετρο νοτιοανατολικά από το Αρκαλοχώρι.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η εδαφική παραμόρφωση στην ευρύτερη περιοχή γύρω από το επίκεντρο του σεισμού -με βάση τη δορυφορική συμβολομετρική απεικόνιση του πεδίου- εκτιμάται αρχικά σε 14 εκατοστά στην κατεύθυνση του δορυφόρου. Νέοι υπολογισμοί θα πραγματοποιηθούν μέσα στις επόμενες ημέρες προς επιβεβαίωση των μετρήσεων του πεδίου της παραμόρφωσης.

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα facebooktwitterinstagram, και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

Σεισμός 6,3 ρίχτερ στην Ιαπωνία.

e-enimerosi

ΣΟΣ για τους κοραλλιογενείς υφάλους.

e-enimerosi

Σίδνεϊ: Επίθεση σε εμπορικό κέντρο, πληροφορίες για έξι νεκρούς.

e-enimerosi