Γυναίκα

Ευρυαγγείες στο πρόσωπο: Με ποια μέτρα θα τις προλάβετε; (pics)

Πώς θα αποφύγετε το σπάσιμο των αγγείων του προσώπου.

Οι ευρυαγγείες του προσώπου, είναι σπασμένα τριχοειδή αγγεία, τα οποία μπορεί επίσης να αναφέρονται ως «διεσταλμένα» τριχοειδή αγγεία ή «αραχνοειδείς αράχνης».

Συνήθως εμφανίζονται στη μύτη και τα μάγουλα και οι λόγοι που τις προκαλούν είναι πολλοί και διαφορετικοί.

Τα «σπασμένα» αγγεία στο πρόσωπο μπορεί να είναι αποτέλεσμα έκθεσης σε πηγές θερμότητας, όπως η σάουνα ή ο καθαρισμός με ατμό.

Μπορεί επίσης να εμφανίζονται σε άτομα που κοκκινίζουν συχνά ή ακόμη και σε άτομα που καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες αλκοόλ.

Τέλος, μπορεί να οφείλονται σε κληρονομικούς παράγοντες ή ορμονικές αλλαγές.

Υπάρχει τρόπος να αποφύγετε τα σπασμένα τριχοειδή αγγεία;

Εάν οι ευρυαγγείες οφείλονται σε γενετικούς παράγοντες, ενδέχεται να μην μπορείτε να τις αποφύγετε τελείως, μπορείτε όμως να ελαχιστοποιήσετε τον κίνδυνο εμφάνισής τους. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί με τη λήψη μέτρων για την αποφυγή ή την αντιμετώπιση των παραπάνω παραγόντων κινδύνου.

Εκτός από την σωστή περιποίηση του προσώπου (μην σπάτε σπυράκια και μην το τρίβετε υπερβολικά), ακολουθούν μερικοί ακόμη τρόποι για να αποφύγετε τα σπασμένα τριχοειδή αγγεία.

Φοράτε καλή αντηλιακή ανεξαρτήτως εποχής. Οι ακτίνες του ήλιου μπορεί να ευθύνονται για το πρόβλημά σας, γι’ αυτό είναι σημαντικό να προστατέψετε την επιδερμίδα σας, φορώντας αντηλιακό, γυαλιά και καπέλο. Τον χειμώνα που η θερμοκρασία πέφτει και η ατμόσφαιρα γίνεται πιο ξηρή, είναι σημαντικό να φοράτε μία πλούσια ενυδατική κρέμα.
Πλένετε το πρόσωπό σας με χλιαρό νερό. Αυτό θα αποτρέψει την ταχεία διόγκωση των αιμοφόρων αγγείων που προκαλεί η θερμότητα του πολύ ζεστού νερού, η οποία συχνά οδηγεί σε σπασμένα τριχοειδή αγγεία.
Η βιταμίνη C μπορεί να μειώσει τη φλεγμονή, να καταπολεμήσει τις βλάβες των ελεύθερων ριζών και να ενισχύσει τα αιμοφόρα αγγεία, καθιστώντας λιγότερο πιθανό να σπάσουν. Ακολουθείτε μία ισορροπημένη διατροφή και προσπαθείτε να προσλαμβάνετε επαρκείς ποσότητες βιταμίνης C.
Αποφεύγετε την απολέπιση. Τα scrub μπορεί να είναι πάρα πολύ έντονα για το πρόσωπό σας. Σε κάθε περίπτωση, προσπαθείτε να μην τρίβετε το πρόσωπό σας και να το περιποιείστε με απαλότητα και προσοχή.

 

πηγή: onmed.gr

google newsΑκολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα facebooktwitterinstagramyoutube, και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

Σχετικές αναρτήσεις

Γυναικοκτονίες. Μια πληγή που πονάει.

Δημήτρης Λίτσας

Perfect lips! 8 nude μολύβια χειλιών που ταιριάζουν σε όλες τις επιδερμίδες.

e-enimerosi

Οδηγός Aγοράς: Οι XXL τσάντες είναι η τάση που πρέπει να δοκιμάσεις τώρα -10 για να διαλέξεις

e-enimerosi