Ψυχολογία

Πώς θα μεγαλώσετε μια ευτυχισμένη και γεμάτη αυτοπεποίθηση κόρη

Περισσότερο όμως, να είναι και χαρούμενες. Και για να είναι χαρούμενες χρειάζεται να τις προετοιμάσει να αντιμετωπίσουν προκλήσεις με τις οποίες θα έρθουν αντιμέτωπες κάποια μέρα!

Τι πιστεύουν πραγματικά οι έφηβες για τη μητέρα τους;

Είτε μας αρέσει, είτε όχι, η μητέρα ασκεί ισχυρή επιρροή στην κόρη, τουλάχιστον στις μικρές ηλικίες που είναι και το πρότυπό της. Στη μητέρα θέλει να μοιάσει το μικρό κοριτσάκι, την μητέρα μιμείται και αντιγράφει, με τη μητέρα συγκρούεται καθώς μεγαλώνει και τη μητέρα ανταγωνίζεται.

Σύμφωνα με έρευνα σε περίπου 1.100 έφηβα κορίτσια, ηλικίας 13 έως 18 ετών, όπου η ομάδα των συνομηλίκων είναι πιο σημαντική σε αυτή την ηλικιακή περίοδο, τα κορίτσια απάντησαν ότι η μαμά τους εξακολουθεί να έχει μεγαλύτερη σημασία. Μάλιστα, τα νεαρά κορίτσια εξαρτώνται ακόμη περισσότερο από τη μαμά, όπου την θεωρούν ως το «ασφαλές καταφύγιο».

Δείτε παρακάτω τους τρόπους με τους οποίους θα μεγαλώσετε μια ευτυχισμένη και γεμάτη αυτοπεποίθηση κόρη.

google newsΑκολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα facebooktwitterinstagramyoutube, και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

Πώς να βρούμε κίνητρο και να πετύχουμε τους στόχους μας; Πολύτιμες συμβουλές #5

Χριστίνα Σιμοπούλου.

Πώς να βρούμε κίνητρο και να πετύχουμε τους στόχους μας; Πολύτιμες συμβουλές! #3

Γιατί οι ευτυχισμένοι άνθρωποι μυρίζουν διαφορετικά.

e-enimerosi