Περιβάλλον

Πλανήτης SOS – Τελευταία ευκαιρία η διάσκεψη της Γλασκώβης.

Σήμερα όμως, η ανθρωπότητα γνωρίζει καλά τις ολέθριες συνέπειες της αλλαγής του κλίματος, σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Γης χωρίς εξαιρέσεις. Για τον λόγο αυτόν, οι κυβερνήσεις «δεν έχουν άλλη επιλογή παρά να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων», προειδοποιεί ο οικονομικός σχολιαστής και αρθρογράφος των «Financial Times» Μάρτιν Γουλφ.

Η εφετινή Διάσκεψη για την κλιματική αλλαγή (COP26) του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, που ξεκινά σήμερα 31 Οκτωβρίου τις εργασίες της στη Γλασκώβη ως τις 12 Νοεμβρίου, είναι η ύστατη ευκαιρία για να σωθεί η Γη, το σημείο καμπής που εάν χαθεί, το μέλλον διαγράφεται δυσοίωνο.

Περίπου 20.000 εκπρόσωποι από 195 χώρες, αρχηγοί κρατών, νυν και πρώην εμβληματικοί ηγέτες, όπως ο Μπαράκ Ομπάμα, ειδικοί επιστήμονες, διπλωμάτες και ακτιβιστές από όλον τον κόσμο θα επιχειρήσουν να καθορίσουν ένα συγκεκριμένο πλαίσιο δράσεων με ξεκάθαρους στόχους.

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα facebooktwitterinstagramyoutube, και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

ΣΟΣ για τους κοραλλιογενείς υφάλους.

e-enimerosi

Στην 6η θέση στην Ευρώπη με την μεγαλύτερη ατμοσφαιρική ρύπανση η Ελλάδα!

e-enimerosi

Ευρωκοινοβούλιο: Αλλάζουν τα πάντα στα κτίρια εντός ΕΕ.

e-enimerosi