Διατροφή υγεία

Σπυράκι με πύον: Τα 5 απλά βήματα για να το εξαφανίσεις (εικόνες)

Τίποτα δεν συγκρίνεται με το αίσθημα πανικού και απελπισίας που σε καταλαμβάνει όταν αντικρύζεις ένα σπυράκι με πύον στο πρόσωπό σου.

Μια κρέμα υδροκορτιζόνης είναι ό,τι χρειάζεσαι, αλλά δεν θα εξαφανίσει το σπυράκι άμεσα.

Ακολουθώντας όμως τα παρακάτω βήματα και με τη βοήθεια του μακιγιάζ, το σπυράκι θα εξαφανιστεί.

Δείτε στην παρακάτω gallery τις συμβουλές της make up artist πολλών διασημοτήτων Elena Miglino για να καλύψετε το σπυράκι.

Βήμα 1: Το μακιγιάζ δεν μπορεί να καλύψει μια ανοιχτή πληγή, η οποία δημιουργείται αν σκαλίσετε το σπυράκι. Βάλτε λίγη οδοντόκρεμα στο σπυράκι και αφήστε τη να δράσει όλο το βράδυ. Η οδοντόκρεμα θα απορροφήσει το πύον, θα ξηράνει και θα συρρικνώσει το σπυράκι.
Βήμα 2: Το επόμενο πρωί το σπυράκι θα είναι μικρότερο. Καθαρίστε όπως συνήθως το πρόσωπό σας χρησιμοποιώντας κατά προτίμηση ένα ήπιο καθαριστικό. Μην κάνετε απότομες κινήσεις που μπορεί να ερεθίσουν το σπυράκι.
Βήμα 3: Απλώστε μία πολύ μικρή ποσότητα concealer για να καλύψετε ο σπυράκι. Μην βάλετε μεγάλη ποσότητα concealer ή make up, καθώς θα έχετε αντίθετο αποτέλεσμα. Αφήστε το ένα λεπτό.
Βήμα 4: Απλώστε με ήπιες κινήσεις το concealer για ομοιόμορφο αποτέλεσμα. Και πάλι μην πιέζετε το σφουγγαράκι ή το πινέλο πάνω στο σπυράκι, καθώς μπορεί να το ερεθίσετε.
Βήμα 5: Απλώστε λίγη πούδρα σε compact μορφή για να ολοκληρωθεί η κάλυψη. Χρησιμοποιήστε πινέλο και όχι σφουγγαράκι για την πούδρα, καθώς έτσι θα απλωθεί ομοιόμορφα και θα δώσει πιο φυσικό αποτέλεσμα.

πηγή: womenshealthmag.com

Ακολουθήστε μας και στο Google news. Διαβάστε μας για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

Σχετικές αναρτήσεις

Πέντε σοβαρά προβλήματα υγείας που αποκαλύπτουν τα πόδια (Φώτο).

e-enimerosi

5 συστατικά που πρέπει να περιέχει το scrub απολέπισης (εικόνες)

e-enimerosi

Οξεία πυελονεφρίτιδα: 7 συμπτώματα που δεν πρέπει να αγνοήσετε (εικόνες)

e-enimerosi