Πολιτική

Δημοσκόπηση MRB: «ντέρμπι» για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ – Σταθερό προβάδισμα της ΝΔ

Μεγάλο «ντέρμπι» μεταξύ των τριών από τους έξι υποψηφίους για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ δείχνει η δημοσκόπηση της MRB για λογαριασμό του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star.

Συγκεκριμένα, στο ερώτημα «ποιον από τους παρακάτω υποψηφίους θεωρείτε καταλληλότερο για αρχηγό του ΚΙΝΑΛ και θα ψηφίσετε στις εσωκομματικές εκλογές για την ηγεσία του κόμματος;»όσοι δηλώνουν ψηφοφόροι του ΚΙΝΑΛ σήμερα, απάντησαν ότι θα ψηφίσουν:

Ανδρέα Λοβέρδο 30,3%
Νίκο Ανδρουλάκη 29, 5%
Γιώργο Παπανδρέου 27,9%
Χάρη Καστανίδη 7,3%
Παύλο Γερουλάνο 2,2%
Παύλο Χρηστίδη 1,4%
Κανένα- δεν ξέρω – δεν απαντώ 1,3%.

Στην ίδια ερώτηση, αλλά στο σύνολο των ερωτηθέντων που δηλώνουν ότι σίγουρα/μάλλον θα πάνε να ψηφίσουν, τα αντίστοιχα ποσοστά για το ποιον θεωρούν καταλληλότερο για πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ είναι:

Ανδρέα Λοβέρδο 26,9%
Νίκο Ανδρουλάκη 21, 6%
Γιώργο Παπανδρέου 23,4%
Χάρη Καστανίδη 6%
Παύλο Γερουλάνο 6,1%
Παύλο Χρηστίδη 6,2 %
Κανένα- Δεν ξέρω – δεν απαντώ 9,8%.

Στην ίδια δημοσκόπηση προκύπτουν χρήσιμα συμπεράσματα για τη μάχη στον δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών στο ΚΙΝΑΛ,  ανάλογα με τα ζευγάρια που θα φθάσουν σε αυτόν.

Δείτε τις κάρτες:

   

Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ εξακολουθεί να διατηρεί μία σημαντική διαφορά από τον δεύτερο ΣΥΡΙΖΑ (9,8%), αλλά και με τα δύο κόμματα να χάνουν ψηφοφόρους προς το ΚΙΝΑΛ που παρουσιάζει ισχυρή δημοσκοπική ανάκαμψη.

Το ίδιο αποτυπώνεται και στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή στα έγκυρα ψηφοδέλτια, με την οποία η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στο 11,6% (38,2% έναντι 26,6%) με το ΚΙΝΑΛ να φθάνει το 11,0%.

google newsΑκολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα facebooktwitterinstagramyoutube, και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

«Είναι η γεωπολιτική, ηλίθιε».

e-enimerosi

Το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ.

e-enimerosi

ΣΥΡΙΖΑ: Οι 35 υποψήφιοι ευρωβουλευτές από τον προκριματικό.

e-enimerosi