Κοινωνία Κόσμος

Spahn: αφήνει ανοικτό το 2G – “Μόνο στα σούπερ μάρκετ ή στις Δημόσιες υπηρεσίες για τους ανεμβολίαστους“ – Εντοπίστηκαν δύο κρούσματα της μετάλλαξης Όμικρον στη Βαυαρία.

Μια λύση που θα συζητηθεί είναι το 2G για όλους τους τομείς της ζωής, δηλαδή πρόσβαση μόνο για όσους έχουν εμβολιαστεί και για όσους έχουν αναρρώσει. Είπε νωρίτερα το Σάββατο.

Θα μπορούσε να υπάρξει μια ανακοίνωση: “Προετοιμαστείτε για το 2G, εμβολιαστείτε, αυτό να ισχύει τουλάχιστον για ολόκληρο το 2022.  «Αυτό θα ήταν ένα αρκετά σαφές μήνυμα. Εάν η περίοδος ισχύος των πιστοποιητικών εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού στην ΕΕ πρόκειται να μειωθεί από ένα έτος σε εννέα μήνες στο μέλλον, αυτό θα πρέπει να ισχύει σε ολόκληρη την Ευρώπη όσο το δυνατόν περισσότερο.

Λόγω της εξάπλωσης της παραλλαγής Omikron, επιστήμονες και πολιτικοί ζητούν εμβολιασμούς κατά του κορωνοϊού. «Όλοι οι άνθρωποι που εμβολιάζονται δεν ξεκινούν από το μηδέν όταν συναντούν μια νέα παραλλαγή», δήλωσε ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Robert Koch, Lothar Wieler, το Σάββατο. Τα εμβολιασμένα άτομα έχουν ήδη «συγκεκριμένη προστασία έναντι του εμβολιασμού» έναντι των νέων παραλλαγών του ιού, ακόμα κι αν ο βαθμός αποτελεσματικότητας των εμβολίων κατά της μετάλλαξης Omikron δεν είναι ακόμη σαφής. Είναι πλέον σημαντικό να εμβολιαστούν όσο το δυνατόν περισσότεροι άνθρωποι, είπε ο Wieler. «Οι μη εμβολιασμένοι εξακολουθούν να είναι αυτοί που συμβάλλουν περισσότερο στη διαδικασία του εμβολιασμού».

Βαυαρία

Εντοπίστκαν δύο κρούσματα της μετάλλαξης Όμικρον του κορωνοϊού στη Βαυαρία,  όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας του κρατιδίου.

Οι δύο ασθενείς, που έχουν τεθεί σε απομόνωση, έφτασαν στο αεροδρόμιο του Μονάχου στις 24 Νοεμβρίου, προτού δηλαδή να χαρακτηριστεί η Νότια Αφρική από τις γερμανικές αρχές «περιοχή παραλλαγής του ιού».

Ακύρωσε περιοδεία στις χώρες του κόλπου ο Σταϊνμαίερ

Λίγο νωρίτερα ανακοινώθηκε ότι ο πρόεδρος της Γερμανίας Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάιερ ακύρωσε την τριήμερη περιοδεία του στις χώρες του Κόλπου, λόγω των εξελίξεων με την πανδημία.

google newsΑκολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα facebooktwitterinstagramyoutube, και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

Σχετικές αναρτήσεις

Γυναικοκτονίες. Μια πληγή που πονάει.

Δημήτρης Λίτσας

Σεισμός 6,3 ρίχτερ στην Ιαπωνία.

e-enimerosi

Σίδνεϊ: Επίθεση σε εμπορικό κέντρο, πληροφορίες για έξι νεκρούς.

e-enimerosi