Τεχνολογία Διάστημα Επιστήμες

Η μόνη ολική έκλειψη ηλίου του 2021 σε φωτογραφίες

Οι επιστήμονες πήγαν στα πέρατα της Γης για να δουν το σπάνιο γεγονός

Στις 4 Δεκεμβρίου 2021, το φεγγάρι πέρασε μπροστά από τον ήλιο στη μοναδική ολική έκλειψη Ηλίου του έτους

Ήταν ένα εκθαμβωτικό θέαμα, αλλά ορατό μόνο σε λίγους. Το μονοπάτι της ολότητας για την έκλειψη Ηλίου, μια λεπτή λωρίδα στην οποία η σκιά του φεγγαριού αγγίζει την επιφάνεια της Γης, εκτείνεται σε ένα απομακρυσμένο μέρος της Ανταρκτικής όπου σχετικά λίγοι άνθρωποι μπορούσαν να δουν. (Μια μερική έκλειψη ήταν ορατή σε μέρη της Αγίας Ελένης, της Ναμίμπια, του Λεσότο, της Νότιας Αφρικής, της Νότιας Γεωργίας και των Νήσων Σάντουιτς, των Νήσων Crozet, των Νήσων Φώκλαντ, της Χιλής, της Νέας Ζηλανδίας και της Αυστραλίας.

Ωστόσο, ατρόμητοι επιστήμονες βγήκαν στο σκληρό έδαφος της Ανταρκτικής για να παρατηρήσουν την έκλειψη Ηλίου (και να τη μεταδώσουν ζωντανά). Μπορείτε να δείτε τις φωτογραφίες και τα διαγράμματα της έκλειψης εδώ κάνοντας κλικ στα κουμπιά βέλους παραπάνω. 

Σε αυτήν την παραπάνω φωτογραφία, που τραβήχτηκε από τον φωτογράφο Felipe Trueba για το Imagen Chile, το AFP και το Getty, μια μικρή ομάδα επιστημόνων από τη Χιλή και τις ΗΠΑ παρατηρεί την έκλειψη Ηλίου συνολικά από τον παγετώνα Union στην Ανταρκτική. 

Χιλιανοί και Αμερικανοί επιστήμονες εξετάζουν την ολική έκλειψη ηλίου από τον παγετώνα Union στην Ανταρκτική στις 4 Δεκεμβρίου 2021.  (Πίστωση εικόνας: FELIPE TRUEBA/Imagen Chile/AFP μέσω Getty Images)

google news

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα facebooktwitterinstagramyoutube, και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

Σχετικές αναρτήσεις

Ταξιδεύοντας στην εκπαίδευση του μέλλοντος.

e-enimerosi

Ζωντανά η έκλειψη Ηλίου.

e-enimerosi

Η έκλειψη ηλίου της 8ης Απριλίου θα φέρει περίεργες εικόνες, ήχους και συναισθήματα.

e-enimerosi