Τεχνολογία Διάστημα Επιστήμες

Η Microsoft θέλει να αποτρέψει την εγκατάσταση του Chrome

Η Microsoft θέλει να κάνει ό,τι περνά από το χέρι της για να αποτρέψει τη χρήση συστημάτων με Windows 10 ή Windows 11 με πρόγραμμα περιήγησης διαφορετικό από το Edge. Αυτός ο στόχος εντείνεται αυτήν τη στιγμή από τη Microsoft που εκδίδει προειδοποιήσεις μόλις γίνει πρόσβαση στον ιστότοπο του προγράμματος περιήγησης Chrome της Google με το Edge, αναφέρει το Neowin. Η Microsoft εμφανίζει συνολικά τρεις διαφορετικές προειδοποιήσεις, μία από τις οποίες έχει επιβεβαιωθεί από το The Verge.

Οι παρούσες αναφορές προέρχονται από τις ΗΠΑ. Δεν είναι γνωστό εάν η Microsoft εφαρμόζει αυτά τα μέτρα σε άλλες χώρες. Όταν επισκέπτεστε τον ιστότοπο του Chrome, υπάρχει ένα αναδυόμενο παράθυρο στο Edge που μπορεί να περιέχει τρία διαφορετικά κείμενα. Λέει: “Το Microsoft Edge βασίζεται στην ίδια τεχνολογία με το Chrome, με την πρόσθετη εμπιστοσύνη της Microsoft.” Η πρόσθετη εμπιστοσύνη που έχει η Microsoft κατά τη γνώμη της παραμένει ανοιχτή.

Σε άλλο κείμενο, ο Chrome δέχεται απευθείας επίθεση: “Αυτό το πρόγραμμα περιήγησης είναι τόσο του 2008! Ξέρετε τι νέο υπάρχει; Microsoft Edge.” Το τρίτο κείμενο κάνει τολμηρούς ισχυρισμούς: “Δεν ειπώθηκε ποτέ πριν το “Μισώ να εξοικονομώ χρήματα”. Το Microsoft Edge είναι το καλύτερο πρόγραμμα περιήγησης για ηλεκτρονικές αγορές.” Όπως και με την πρώτη δήλωση, η Microsoft δεν παρέχει καμία εξήγηση ή αποδεικτικό στοιχείο.

Η Αναζήτηση Bing προειδοποιεί για όλα τα άλλα προγράμματα περιήγησης

Εάν η μηχανή αναζήτησης Bing της Microsoft χρησιμοποιείται στο Edge και η Bing αναζητά άλλα προγράμματα περιήγησης, η Microsoft συνιστά σαφή να μην εγκαταστήσετε αυτό το άλλο πρόγραμμα περιήγησης – ακόμη και στη Γερμανία: “Δεν είναι απαραίτητο να κάνετε λήψη ενός νέου προγράμματος περιήγησης ιστού. Η Microsoft συνιστά για ένα γρήγορο, ασφαλής και σύγχρονη εμπειρία web που μπορεί να σας εξοικονομήσει χρόνο και χρήμα, τη χρήση του Microsoft Edge.

Ο Edge δίνει αυτήν την υπόδειξη όταν αναζητάτε άλλο πρόγραμμα περιήγησης στο Bing. (Εικόνα: Microsoft

Λαμβάνουμε αυτό το μήνυμα πάνω από τα αποτελέσματα αναζήτησης μόλις εισάγουμε Chrome, Firefox, Opera ή Vivaldi στην αναζήτηση Bing στο πρόγραμμα περιήγησης Edge. Στα Windows 11, η Microsoft κατέστησε δύσκολη τη μεταγενέστερη αλλαγή του τυπικού προγράμματος περιήγησης και θέλει να διασφαλίσει ότι οι χρήστες των Windows θα παραμείνουν στο Edge.

Τα μέτρα της Microsoft θυμίζουν τη διαμάχη του προγράμματος περιήγησης από τη δεκαετία του 1990. Η Microsoft έδειξε πολύ επιθετική συμπεριφορά απέναντι στον ανταγωνισμό, ο οποίος απάντησε με μηνύσεις. Οι περισσότερες από τις αγωγές διευθετήθηκαν εξωδικαστικά και η Microsoft έπρεπε να πληρώσει εκατομμύρια. Οι αντιμονοπωλιακές αρχές ανέλαβαν επίσης μέτρα κατά της συμπεριφοράς της Microsoft και η εταιρεία έπρεπε να αλλάξει συμπεριφορά. Τα γνωστά μέτρα θα μπορούσαν να πυροδοτήσουν μια νέα σύγκρουση προγράμματος περιήγησης, οι αρχές για την προστασία του ανταγωνισμού θα πρέπει να παρέμβουν γρήγορα για να αποτρέψουν τα μειονεκτήματα για την ανάπτυξη της αγοράς.

google news

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα facebooktwitterinstagramyoutube, και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

Οι δορυφόροι της Κίνας, Tiandu-1 και 2 δοκιμάζουν σεληνιακές επικοινωνίες και τεχνολογία πλοήγησης.

e-enimerosi

Ταξιδεύοντας στην εκπαίδευση του μέλλοντος.

e-enimerosi

Ζωντανά η έκλειψη Ηλίου.

e-enimerosi