Πολιτική

Σύνοδος Κορυφής ΕΕ: Την πρόταση για κοινή προμήθεια και αποθήκευση φυσικού αερίου επανέλαβε ο Κυρ. Μητσοτάκης

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός έκανε αναφορά  στη χρησιμότητα της εργαλειοθήκης της Κομισιόν και στα μέτρα που εφαρμόζονται σε εθνικό επίπεδο. Παράλληλα, σημείωσε ότι απαιτείται πιο μακροπρόθεσμος σχεδιασμός και ότι έχει μεγάλη σημασία η ασφάλεια εφοδιασμού.

Σύμφωνα, πάντα, με τις ίδιες πληροφορίες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε την πρόταση για κοινή προμήθεια και αποθήκευση φυσικού αερίου.

Ενόψει δε του αποψινού δείπνου των ηγετών της ευρωζώνης, όπου θα παρίσταται και η κ. Λανγκάρντ, σημείωσε πως η συζήτηση για την ενέργεια συνδέεται με τη συζήτηση για τον πληθωρισμό και πρέπει να γίνει.

Νέα μέτρα ανακούφισης για τις αυξήσεις σε ηλεκτρικό ρεύμα και φυσικό αέριο

Προσερχόμενος στην Σύνοδο Κορυφής, ο κ.Μητσοτάκης προανήγγειλε νέα μέτρα ανακούφισης για ηλεκτρικό ρεύμα και φυσικό αέριο, δηλώνοντας πως θα προβεί σε σχετικές ανακοινώσεις το Σάββατο, κατά την ομιλία του για τον προυπολογισμό.

“Η κυβέρνηση θα προνοεί έτσι ώστε να περιορίζει στο μέτρο του εφικτού τις αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα και το φυσικό αέριο ενώ θα υπάρξει και θετική πρόνοια για τους αγρότες. Περισσότερες ανακοινώσεις θα κάνω στη συζήτηση του προϋπολογισμού το Σάββατο” είπε.

Σύμφωνα με τις σκέψεις του κυβερνητικού επιτελείου η επιδότηση για τον μήνα Δεκέμβριο θα αυξηθεί οριζόντια για όλους τους καταναλωτές. Όσον αφορά στο ποσό το επικρατέστερο σενάριο είναι η επιδότηση να αυξηθεί από τα 130 στα 150 ευρώ /μεγαβατώρα. Καθώς ισχύει πλαφόν στην επιδότηση για τις πρώτες 300 κιλοβατώρες, το ποσό της μηνιαίας επιδότησης θα κινηθεί λίγο κάτω από τα 50 ευρώ το μήνα, μεταξύ 46 και 49 ευρώ.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για την εξέλιξη της πανδημίας, τόνισε πως “αν χρειαστεί να λάβουμε επιπρόσθετα μέτρα, σε ό,τι αφορά τα επιπρόσθετα τεστ, πιστεύω ότι αυτά θα χρειαστεί να εφαρμοστούν μόνο για την περίοδο των Χριστουγέννων, ώστε να μπορέσουμε να κερδίσουμε επιπλέον χρόνο για να αυξήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο τον αριθμό των ανθρώπων που θα κάνουν την ενισχυτική δόση”.

google newsΑκολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα facebooktwitterinstagramyoutube, και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

Παύλος: Η Μπακογιάννη στο Συμβούλιο της Ευρώπης δεν έβλαψε μόνο τον σερβικό λαό, αλλά και η Ελλάδα μπορεί να υποστεί συνέπειες.

e-enimerosi

Βουλή: Ο Κωνσταντίνος Φλώρος γρονθοκόπησε τον Βασίλη Γραμμένο της Ελληνικής Λύσης.

e-enimerosi

«Είναι η γεωπολιτική, ηλίθιε».

e-enimerosi