ΔιασποράΕθνικά Θέματα

Η δικαιοσύνη στην Αλβανία έκλεισε την υπόθεση Κατσίφα: Ήταν αυτοκτονία.

Σχεδόν ενάμιση μήνα αφότου συμπληρώθηκαν τρία χρόνια από τη δολοφονία του Κωνσταντίνου Κατσίφα στους Βουλιαράτες της Δρόπολης, ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου, το δικαστήριο του Αργυρόκαστρου έκλεισε την υπόθεση με την ετυμηγορία ότι πρόκειται για αυτοκτονία και όχι για δολοφονία από τις ειδικές δυνάμεις ασφαλείας.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το himara.gr, η δικαστής στις 13 Δεκεμβρίου έκανε δεκτό το αίτημα του εισαγγελέα.
Στη δικαστική αίθουσα ήταν παρών μόνο ο πατέρας του Κωνσταντίνου Κατσίφα, Γιάννης. Η απόφαση βασίστηκε στα πορίσματα Αλβανών ιατροδικαστών, οι οποίοι διαβεβαίωσαν ότι τα δύο τραύματα στο στήθος συνάδουν με αυτοπυροβολισμό και ότι οι σφαίρες ήταν από καλάσνικοφ, όπλο που δεν χρησιμοποιείται από τις δυνάμεις RENEA.
Μέχρι να βγει η ετυμηγορία είχαν υπάρξει αρκετές αναβολές στη δίκη λόγω παραιτήσεων δικαστικών, ενώ τον περασμένο Μάιο ο φάκελος επέστρεψε στην Εισαγγελία με το αίτημα να συνεχιστεί η έρευνα.
Αξιοσημείωτο πάντως είναι το γεγονός ότι με τη δικαστική απόφαση ανατρέπεται η επίσημη εκδοχή που είχαν δώσει οι αλβανικές ειδικές δυνάμεις, ότι δηλαδή ο Κωνσταντίνος Κατσίφας «σκοτώθηκε γιατί υπήρχε κίνδυνος για την κοινωνία».
Η οικογένεια πάντως έχει δηλώσει ότι σκοπεύει να προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, την ώρα που Αλβανοί δημοσιογράφοι προμηνύουν ότι θα υπάρξουν αντιδράσεις από την ελληνική πλευρά «για προπαγανδιστικούς σκοπούς».

google newsΑκολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα facebooktwitterinstagramyoutube, και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

Τρεις υποψήφιοι ευρωβουλευτές μιλάνε στο ευρωπαϊκό ίδρυμα ελληνισμού για τις επερχόμενες ευρωεκλογές του Ιουνίου.

Η «μάχη» για τα ψάρια στο Θρακικό Πέλαγος.

e-enimerosi

Οι Έλληνες τη Μαριούπολης στον απόδημο παλμό. ”Άδικος ο πόλεμος΄΄. Βίντεο.

Χρήστος Μουρτζούκος