Εθνικά Θέματα

Ετοιμάζουν επεισόδιο οι Τούρκοι στα Ίμια;

Η Τουρκική κυβέρνηση στήνει προβοκάτσια στα Ίμια, για να δικαιολογηθεί για τις επόμενες, πιθανές ενέργειές της στις βραχονησίδες.

Τις επόμενες μέρες ξεκινάει η περίοδος του ψαρέματος της τσιπούρας, οπότε στην θαλάσσια περιοχή θα υπάρχει μεγάλος αριθμός αλιευτικών, και εκεί θα αρπάξουν την ευκαιρία οι Τούρκοι για να κάνουν της παρενόχλησης και της πρόκλησης τους. Το θέμα είναι πώς θα αντιδράσει η Ελληνική πλευρά σε αυτές τις προκλήσεις, καθώς, πληροφορίες που έχουμε, είναι πως οι Τούρκοι δεν θα σταματήσουν.

Την επόμενη περίοδο ίσως να θέλουν να κάνουν κάποιο επεισόδιο για να αποκομίσουν κάποια οφέλη. Η κατάσταση μυρίζει μπαρούτι, είναι επικίνδυνη, μετά και τις δηλώσεις τις χθεσινές του κυρίου Τσαβούσογλου για την αποστρατικοποίηση των ελληνικών νησιών.

«Δεν αφήσαμε κενά ούτε στη διπλωματία, ούτε στο πεδίο σε σημαντικά ζητήματα όπως στο ζήτημα της αποστρατικοποίησης των νησιών του Αιγαίου. Με επιστολή που στείλαμε στον ΟΗΕ καταγράψαμε πως σε περίπτωση παραβίασης του καθεστώτος αποστρατικοποίησης των νησιών του Αιγαίου, τότε τονίσαμε πως είναι συζητήσιμη και η κυριαρχία τους», δήλωσε ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

«Οι προσπάθειες του Πρωθυπουργού της Ελλάδας, όπως και του Υπουργού Εξωτερικών να αυξήσουν με τεχνητό τρόπο την ένταση στο Αιγαίο, είναι επικίνδυνες για την ειρήνη και τη σταθερότητα. Είναι ξεκάθαρη η θέση μας σε αυτό το ζήτημα και η αποφασιστικότητα μας», ανέφερε χαρακτηριστικά Τσαβούσογλου.

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ξεχνώντας τις παραβιάσεις, τις υπερπτήσεις και τις μονομερείς ενέργειες από την τουρκική πλευρά έφτασε στο σημείο να κατηγορήσει την Ελλάδα ότι επιδιώκει τεχνητή κρίση στο Αιγαίο (σσσ. η προβοκάτσια που λέγαμε)

Η απάντηση από την Αθήνα ήρθε διά στόματος του διεθνολόγου και βουλευτή της ΝΔ, Τάσο Χατζηβασιλείου

«H επίθεση του κ. Τσαβούσογλου είναι ανοίκεια και ταυτόχρονα ανιστόρητη. Οι τουρκικές θέσεις περί συζητήσιμης κυριαρχίας της Ελλάδας στο Αιγαίο δεν προκύπτουν από καμία διεθνή συνθήκη. Είναι θέσεις αίολες και νομικά ανυπόστατες. Η Ελλάδα τις έχει αποδομήσει μια προς μια επικαλούμενη πάντα το Διεθνές Δίκαιο και τη διεθνή νομιμότητα.»

Εμείς να υπενθυμίσουμε ότι στην απέναντι πλευρά έχει μετακινηθεί στόλος Drone από την πλευρά της Τουρκίας.

Οι ίδιες πληροφορίες που έχουμε είναι ότι “στόλος drone” αναπτύχθηκε στα Δαρδανέλια, το Νταλαμάν και τον Λευκόνοικο στην Κατεχόμενη Κύπρο.

Εδώ παραθέτουμε και τα ανάλογα το tweet που έχουν κάνει οι Τούρκοι από την πλευρά τους.
Στην καλύτερη περίπτωση η Ελληνική πλευρά πρέπει να έχει νυχθημερόν ελληνικά πλοία του Λιμενικού, αλλά ίσως και του στρατού στην περιοχή, τουλάχιστον έτσι ίσως αποκόψει τις οποίες ορέξεις για είσοδο στα ελληνικά χωρικά ύδατα των Τούρκων.

«Η υπεράσπιση της γαλάζιας πατρίδας ξεκινά από τον αέρα. Τα μάτια των εγχώριων και εθνικών UAV είναι στραμμένα στη Γαλάζια Πατρίδα. Εσωτερικά και εθνικά μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα που ανήκουν στις τουρκικές ναυτικές δυνάμεις βρίσκονται σε υπηρεσία 24 ώρες το 24ωρο, σε θαλάσσια έκταση 462 χιλιάδων τετραγωνικών χιλιομέτρων».

«Ο εφιάλτης του εχθρού σε ξηρά και ύδατα Αμφίβιο πεζικό πάντα έτοιμο»!

Χθες τα ξημερώματα, 6 ελληνικά ψαράδικα, ξεκίνησαν από την Κάλυμνο, συνοδεία σκάφους του Λιμενικού Σώματος, για να πάνε να ψαρέψουν στη θαλάσσια περιοχή των Ιμίων. Μετά από λίγη ώρα, εμφανίστηκε τουρκική ακταιωρός, άρχισε να προκαλεί τους ψαράδες, λέγοντάς τους χαρακτηριστικά «να φύγουν από “τουρκικά χωρικά ύδατα”». Μάλιστα, οι Τούρκοι επέμεναν, με κόρνες και τζατζαρίσματα. Τότε πλησίασε το σκάφος του Λιμενικού, με την ακταιωρό να αποχωρεί από το σημείο.

google news

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα facebooktwitterinstagramyoutube, και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

Σχετικές αναρτήσεις

Η «μάχη» για τα ψάρια στο Θρακικό Πέλαγος.

e-enimerosi

”Το Ν.Δελχί τάσσεται στο πλευρό της Ελλάδας-Η Τουρκία προκαλεί στο Αιγαίο”!

e-enimerosi

Ανάλυση: Κοσσυφοπέδιο, ο τόπος δοκιμασίας του Σερβικού Λαού και του Διεθνούς Δικαίου… Η αναγνώριση από την Ελλάδα θα είναι μαχαίρι στην καρδιά της Κύπρου!

e-enimerosi