Κοινωνία Κόσμος

Όταν έρθει η αστυνομία, το «Corona walks» θα διαλυθεί.

Μετά την ανακοίνωση της αστυνομίας του Αμβούργου ότι οι λεγόμενοι περίπατοι κατά των περιορισμών του κορωνοϊού έπρεπε να θεωρηθούν ως διαδηλωτικά γεγονότα με άμεση ισχύ, οι σχετικοί έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν στη πόλη το απόγευμα της Δευτέρας – μάλλον θα έπρεπε να υπάρχουν, γιατί , όπως ακούστηκε από κύκλους της αστυνομίας, οι ομάδες στα πεζοδρόμια διαλύθηκαν επανειλημμένα μόλις πλησίαζαν οι αστυνομικοί.

«Για τέτοιους περιπάτους στο ύπαιθρο, υπάρχουν πάνω από όλα υποχρεώσεις και προθεσμίες ειδοποίησης, απαιτήσεις υγιεινής και υποχρέωση να φοράτε ιατρική μάσκα, στην καλύτερη περίπτωση μάσκα FFP2», ανακοίνωσε η αστυνομία τη Δευτέρα. Ταυτόχρονα, επεσήμανε ότι η διεύθυνση μη καταχωρημένης συνάντησης αποτελεί ποινικό αδίκημα και θα διωχθεί ανάλογα.

Στο ίδιο το Αμβούργο, η παραλλαγή ”O” του κορωνοϊού γίνεται όλο και πιο δημοφιλής. Σύμφωνα με έρευνα του NDR 90.3, δεν υπάρχει άλλο ομοσπονδιακό κράτος, μετρημένο σε πληθυσμό, με συγκριτικά υψηλό ποσοστό ”Ο”. Σε απόλυτους αριθμούς, η Βαυαρία και η Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία προηγούνται του Αμβούργου. Ωστόσο, δεν έχει υπάρξει ακόμη μεγαλύτερο άγχος στις κλινικές στο Αμβούργο, 67 ασθενείς νοσηλεύονται επί του παρόντος στην εντατική. Ωστόσο, τα νέα κύματα του κορωνοϊού εμφανίζονται συνήθως στις κλινικές μόνο με καθυστέρηση μερικών εβδομάδων.

Όταν οι γονείς αποφασίσουν να εμβολιάσουν τα παιδιά τους, ο Tschentscher (Δήμαρχος Αμβούργου) θα καθοδηγείται από τη Μόνιμη Επιτροπή Εμβολιασμού. «Θα ακολουθούσα πάντα τις τρέχουσες συστάσεις που βασίζονται σε αντικειμενικά δεδομένα».

Ο Tschentscher έδειξε επίσης κατανόηση για τις ανησυχίες πολλών γονέων. «Πολλοί παιδίατροι είναι επίσης διστακτικοί.» Το Αμβούργο δεν ασκεί πίεση σε αυτό και μέχρι στιγμής έχει εξαιρέσει τα παιδιά και τους νέους από τους κανόνες 2G. Ο Tschentscher τόνισε επίσης: “Από την άλλη πλευρά, υπάρχουν επίσης πολλοί γονείς για τους οποίους είναι πολύ σημαντικό τα παιδιά τους να προστατεύονται επίσης από τον κορωνοϊό με έναν εμβολιασμό.” Υποθέτει ότι πάνω από όλα οι ενήλικες και τα μεγαλύτερα παιδιά και έφηβοι εμβολιάζονται περαιτέρω μεταξύ των χρόνια – «αν αυτό μπορεί να οργανωθεί και γίνει αποδεκτό από τους πολίτες». Φυσικά, οι γενικοί ιατροί -οι κύριοι παίκτες στην εκστρατεία αναμνηστικού εμβολιασμού- δεν θα μπορούσαν να αναγκαστούν να ανοίξουν τα ιατρεία τους. Οι γιατροί θα έπρεπε να το αποφασίσουν μόνοι τους. Αλλά αντιλαμβάνεται

google news

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα facebooktwitterinstagramyoutube, και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

Γυναικοκτονίες. Μια πληγή που πονάει.

Δημήτρης Λίτσας

Σεισμός 6,3 ρίχτερ στην Ιαπωνία.

e-enimerosi

Σίδνεϊ: Επίθεση σε εμπορικό κέντρο, πληροφορίες για έξι νεκρούς.

e-enimerosi