Αθλητισμός

Την πρόκρισή του στο δεύτερο γύρο του Αυστραλιανού Open πανηγύρισε ο Στέφανος Τσιτσιπάς επικρατώντας 3-0 σετ κόντρα στον Μίκαελ Ίμερ.

«Νιώθω σαν να είναι ένα Grand Slam στην πατρίδα μου» είπε ο έλληνας τενίστας για την ένθερμη υποστήριξη του κοινού στη Μελβούρνη.

Την πρόκρισή του στο δεύτερο γύρο τουΑυστραλιανού Open πανηγύρισε ο Στέφανος Τσιτσιπάς επικρατώντας 3-0 σετ κόντρα στον Μίκαελ Ίμερ.

Ο Έλληνας πρωταθλητής, Νο 4 του κόσμου, ο οποίος πήρε σημαντική… βοήθεια από το ελληνικό κοινό που βρέθηκε στην Rod Laver Arena, ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο τις υποχρεώσεις του στο Australian Open, παίρνοντας τη νίκη με 6-2, 6-4, 6-3 κόντρα στον Μίκαελ Ίμερ.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς αν και έβγαλε κάποιες αδυναμίες στην αναμέτρηση, δείγμα πως δεν έχει ακόμη επανέλθει πλήρως από τον τραυματισμό του, παρουσιάστηκε σοβαρός και συγκεντρωμένος και με «όπλο» το καλό του σέρβις, κατάφερε να κάμψει την αντίσταση του Σουηδού, Νο82 του κόσμου.

Κομβικό σημείο του αγώνα το 3ο σετ όπου ο Έλληνας πρωταθλητής χρειάστηκε να σβήσει 9 break-points του Σουηδού για να φτάσει στη νίκη και να προκριθεί στο δεύτερο γύρο του Australian Open όπου και θα αντιμετωπίσει τον Σεμπάστιαν Μπάες. Ο 21χρονος τενίστας, Νο.88 στον κόσμο επικράτησε με 6-4, 4-6, 6-3, 1-6, 6-2 του Αλμπέρτ Ράμος Βινιόλας.

Στην εξέλιξη του αγώνα του Στέφανου Τσιτσιπά ο Έλληνας πρωταθλητής, Νο 4 του κόσμου είχε περισσότερα αβίαστα λάθη από τον Ίμερ (38-34), αλλά είχε και περισσότερους winners (30-18), φτάνοντας τελικά στην κατάκτηση της νίκης επί του Σουηδού.

Αυτή ήταν 11η νίκη στην καριέρα του Τσιτσιπά στο τουρνουά (11-4), ενώ συνέχισε το σερί το οποίο τον θέλει να μην χάνει στον 1ο γύρο του Australian Open μετά από το 2018 στην παρθενική του συμμετοχή στο κορυφαίο Grand Slam.

Με εξαίρεση το 1ο service game, το οποίο δυσκολεύτηκε αρκετά για να κλείσει, το 1ο set λειτούργησε ιδανικά για τον Νο4 του κόσμου, ο οποίος παραχώρησε 7 πόντους στο service του, είχε 10 winners, αλλά 8 αβίαστα λάθη. Ενώ το 2ο set ξεκίνησε με παρόμοιο τρόπο με τη διαφορά ότι ο Ίμερ κατάφερε να φτάσει σε break παίρνοντας προβάδισμα με 2-0. Το καθοριστικό break ήρθε στο 9ο game με τον Έλληνα τενίστα να κάνει το 5-4 και αμέσως μετά έστω και δύσκολα να κλείνει και το 2ο set παίρνοντας ένα σημαντικό προβάδισμα.

Το 3ο σετ ξεκίνησε ιδανικά για τον περσινό ημιφιναλίστ του φημισμένου τουρνουά της Αυστραλίας, καθώς βρήκε νωρίς break στο service του Ίμερ με αποτέλεσμα να προηγηθεί με 2-1. Από το 4-2 ο Στέφανος Τστισιπάς κατάφερε να διατηρήσει τα δύο games διαφορά που είχε προκύψει από το γρήγορο break, φτάνοντας στη νίκη με 3-0 σετ, επαναλαμβάνοντας την περσινή μάχη των δύο αθλητών στη φάση των «32».

«Νιώθω σαν να είναι ένα Grand Slam στην πατρίδα μου»

«Ήταν δυσκολότερη η νίκη απ’ ότι έδειχνε το τελικό σκορ. Με τον Μίκαελ έχουμε παίξει και στο παρελθόν είναι εξαιρετικός. Ανήκουμε στην ίδια γενιά και τα τελευταία 15 χρόνια συμβαδίζουμε. Παίζουμε μαζί από 8 ετών και τώρα είμαστε στην Rod Laver Arena», σχολίασε αρχικά ο Έλληνας πρωταθλητής μετά τον αγώνα του και πρόσθεσε:

«Νομίζω ότι είχα περισσότερα αβίαστα λάθη απ’ ότι συνήθως. Έπρεπε να επιτίθεμαι πιο συχνά. Στο επαγγελματικό τένις αυτές οι μικρές λεπτομέρειες μπορεί να κάνουν τεράστια διαφορά».

Ενώ για το αυστραλιανό κοινό του τουρνουά που είναι ιδιαίτερα θερμό, ο Στέφανος Τσιτσιπάς τόνισε σχετικά:

«Το έχω ξαναπεί και θα συνεχίσω να το λέω, νιώθω σα να παίζω σπίτι μου. Νιώθω σαν να είναι ένα Grand Slam στην πατρίδα μου. Κάποιος μου έλεγε ότι με αγαπά, άλλος με παρακινούσε να συνεχίσω… Έχουμε χτίσει πολύ ωραία σχέση με τους ανθρώπους στη Μελβούρνη είναι πολύ φιλόξενοι απέναντι μου».

«Είμαι χαρούμενος με τη νίκη μου, έκανα αυτό που έπρεπε. Ακολούθησα την τακτική μου, παρότι υπήρχαν άσχημες στιγμές, που έκανα αβίαστα λάθη και έδωσα στον αντίπαλο κάποιες ευκαιρίες. Δεν έπρεπε να έχει συμβεί, αλλά νομίζω ότι τόλμησα, ανέβηκα στο φιλέ, πήρα πρωτοβουλίες είμαι ευχαριστημένος από το ματς και για το ότι πήγε στα τρία σετ και όχι περισσότερο» πρόσθεσε.

«Πλέον μπορώ να διαχειρίζομαι τις δύσκολες στιγμές καλύτερα, με μεγαλύτερη συνέπεια. Προσπαθώ να κάνω το παιχνίδι μου και κάποιες φορές πιέζω περισσότερο απ’ ότι πρέπει. Κάποια χτυπήματα μου ήταν τόσο καλά που με εξέπληξαν, άλλα πάλι με εξέπληξαν αρνητικά. Ο αντίπαλος μου έβγαλε δυνατά χτυπήματα, είναι πολύ καλός παίκτης και έγινε ένα δύσκολο παιχνίδι όπως πίστευα εξαρχής» κατέληξε ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

google news

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα facebooktwitterinstagramyoutube, και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

Σχετικές αναρτήσεις

Μαζί με τον Τσιτσιπά ο Λεκλέρκ στο Μόντε Κάρλο, και δυναμική επιστροφή του Τσιτσιπά στους τίτλους.

e-enimerosi

Στέφανος Τσιτσιπάς: Στο τελικό του Μόντε Κάρλο μετά τον θρίαμβο επί του Σίνερ.

e-enimerosi

Μαρία Σακκάρη: Προκρίθηκε στον τελικό του Indian Wells.

e-enimerosi