Πολιτική

Δημοσκόπηση: Μετά την Αττική Οδό

Στις 10 μονάδες η διαφορά της Νέας Δημοκρατίας με τον ΣΥΡΙΖΑ .

Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των έγκυρων η ΝΔ συγκεντρώνει 32,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 22,5%, το ΚΙΝΑΛ 14,5%, το ΚΚΕ 5,5%, η Ελληνική Λύση 4,5%, το ΜέΡΑ 25 3%, οι Έλληνες για την Πατρίδα 1,5%, η Δημιουργία Ξανά 1%, 6,5% άλλο κόμμα και 8,5% είναι οι αναποφάσιστοι.

Στο ερώτημα για το ποιος είναι καταλληλότερος πρωθυπουργός οι πολίτες απαντούν κατά  38% ο Κυριάκος Μητσοτάκης, 34% κανένας και 23% ο Αλέξης Τσίπρας.

Για την κακοκαιρία Ελπίδα και πόσο ικανοποιημένοι είναι οι πολίτες από την αντιμετώπισή της από την κυβέρνηση, το 7% απάντησε πολύ ή αρκετά, το 16% μέτρια και το 72% λίγο ή ελάχιστα.

Στη δημοσκόπηση της Pulse για τον ΣΚΑΪ αποτυπώθηκε η διαφορά της Νέας Δημοκρατίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, η οποία βρίσκεται στις 10 μονάδες, με την έρευνα να έχει πραγματοποιηθεί μετά από την πρόσφατη κακοκαιρία Ελπίδα που προκάλεσε τους χιλιάδες εγκλωβισμούς των αυτοκινήτων στην Αττική Οδό.

Η δημοσκόπηση είναι διπλή και πραγματοποιήθηκε από 22-24 Ιανουαρίου και 26-29 Ιανουαρίου, με τη δεύτερη ημερομηνία να αφορά τους πολιτικούς δείκτες όπως την πρόθεση ψήφου.

Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή η ΝΔ συγκεντρώνει 32,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 22,5%, το ΚΙΝΑΛ 14,5%, το ΚΚΕ 5,5%, η Ελληνική Λύση 4,5%, το ΜέΡΑ 25 3%, οι Έλληνες για την Πατρίδα 1,5%, η Δημιουργία Ξανά 1%, 6,5% άλλο κόμμα και 8,5% είναι οι αναποφάσιστοι.

Στο ερώτημα για το ποιος είναι καταλληλότερος πρωθυπουργός, 38% συγκεντρώνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, 34% ο κανένας και 23% ο Αλέξης Τσίπρας.

Για την κακοκαιρία Ελπίδα και πόσο ικανοποιημένοι είναι οι πολίτες από την αντιμετώπισή της από την κυβέρνηση, το 7% απάντησε πολύ ή αρκετά, το 16% μέτρια και το 72% λίγο ή ελάχιστα.

Αναφορικά με το ποιος πολιτικός αρχηγός εκφράζει καλύτερα  τον κεντρώο χώρο, το 26% απάντησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη, το 23% κανένας από τους τρεις, 22% τον Νίκο Ανδρουλάκη και 20% τον Αλέξη Τσίπρα.

Στο θέμα του κορονοϊού και των μέτρων το 62% απάντησε πως δεν είναι η κατάλληλη ώρα για να χαλαρώσουν τα μέτρα, σε αντίθεση με το 31%.

Ενώ τέλος για τους πρόσφατους εξοπλισμούς της χώρας, όπως για παράδειγμα τα Rafale το 59% συμφωνεί, το 35% διαφωνεί, ενώ 6% απάντησε ΔΓ/ΔΑ.

Αναλυτικά η δημοσκόπηση 

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα facebooktwitterinstagramyoutube, και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα

πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

«Είναι η γεωπολιτική, ηλίθιε».

e-enimerosi

Το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ.

e-enimerosi

ΣΥΡΙΖΑ: Οι 35 υποψήφιοι ευρωβουλευτές από τον προκριματικό.

e-enimerosi