Αθλητισμός

Μαρία και τελικός.

Mετά από απίστευτη μάχη διάρκειας 3 ωρών και 4 λεπτών, η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια (Νο.7) επικράτησε της 31χρονης Ρουμάνας (Νο.56) με 6-4, 6-7(4), 6-4 και προκρίθηκε στον τέταρτο τελικό της! Θα περιμένει εκεί τη νικήτρια του αγώνα ανάμεσα στην Ανέτ Κονταβέιτ και τη Γέλενα Οσταπένκο.

Ήταν ένα άκρως συναρπαστικό ματς και ειδικά το τρίτο σετ, που σημαδεύτηκε από τα επτά μπρέικ (!), ήταν… ψυχοβγάλτης. Ακόμα, μάλιστα, και όταν η Μαρία πήρε τις μπάλες στα χέρια της στο 5-4 για να κλείσει το ματς, απειλήθηκε από την Μπέγκου και λίγο έλειψε να συνεχιστεί το… δράμα!

Τα κατάφερε, όμως, η 26χρονη τενίστρια και θα προσπαθήσει αύριο να σηκώσει το δεύτερο και πιο «βαρύ» της τρόπαιο μετά από αυτό της Ραμπάτ το 2019. Εξαιρετική σεζόν η περσινή για τη Μαρία, όμως είναι βέβαιο ότι η έλλειψη τίτλου ήταν κάτι που την πείραξε…

Παρότι η Μπέγκου έδειξε από νωρίς διάθεση για μάχη, η Σάκκαρη σημείωσε πρώτη μπρέικ στον αγώνα (5-3) και πήρε τις μπάλες να σερβίρει για το 1-0. Η Ρουμάνα είχε εκεί την απάντηση, όμως δεν μπόρεσε να κρατήσει το σερβίς της στη συνέχεια και έχασε το σετ.

Έμεινε, πάντως, ψύχραιμη και κατάφερε να προηγηθεί με 0-2 στο δεύτερο. Η Μαρία έφερε τα πάνω κάτω, πέρασε εκείνη μπροστά με 3-2, αλλά στη συνέχεια καμία από τις δύο παίκτριες δεν μπόρεσε να πάρει μεγάλο προβάδισμα. Οι διαφορές, λοιπόν, λύθηκαν στο τάι μπρέικ, όπου η Σάκκαρη απάντησε δύο φορές στα μίνι μπρέικ της Μπέγκου, ωστόσο «λύγισε» στο τρίτο και η Ρουμάνα έφερε το ματς στα ίσα.

Ακολούθησε το σετ-θρίλερ, με την Μπέγκου να προηγείται αρχικά με 0-2, τη Μαρία να ξανακάνει την ανατροπή (3-2) και να ακολουθεί μια μεγάλη ανταλλαγή μπρέικ. Η Μαρία, όμως, πέτυχε το πέμπτο σερί στο σετ στο ένατο γκέιμ (5-4), που της έδωσε το δικαίωμα να σερβίρει για την πρόκριση.

Παρά τα… καρδιοχτύπια που έφερε το μπρέικ πόιντ της Μπέγκου, η Σάκκαρη εκμεταλλεύτηκε τελικά το τρίτο ματς πόιντ της και σφράγισε το εισιτήριο για τον τελικό!

Μακάρι, βέβαια, να μην είναι κουρασμένη από τη σημερινή υπερπροσπάθεια, καθώς το αυριανό εμπόδιο θα είναι ακόμα πιο υψηλό!

Η 26χρονη τενίστρια σημείωσε 58 winners, αλλά είχε και 63 αβίαστα λάθη, με τα οποία κράτησε στο παιχνίδι τη Ρουμάνα. Η Μπέγκου είχε αντίστοιχα 37 και 50. Η Μαρία είχε και θέματα στο δεύτερο σερβίς της, καθώς πήρε το 45% των πόντων (23/51), έχοντας ποσοστό ευστοχίας 54% στο πρώτο σερβίς.

Θυμίζουμε ότι εκτός του Ραμπάτ, η Μαρία έπαιξε (και ηττήθηκε) στον τελικό του Σαν Χοσέ το 2018 και της Οστράβα το 2021. Στην τσεχική πόλη, μάλιστα, αντιμετώπισε την Ανέτ Κονταβέιτ, με την οποία ενδέχεται να συναντηθεί και αύριο.

google news

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα facebooktwitterinstagramyoutube, και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

Ο Ολυμπιακός στον έβδομο ουρανό.

Δημήτρης Λίτσας

Στους “4” του Conferens league ο Ολυμπιακός

Δημήτρης Λίτσας

Μαζί με τον Τσιτσιπά ο Λεκλέρκ στο Μόντε Κάρλο, και δυναμική επιστροφή του Τσιτσιπά στους τίτλους.

e-enimerosi