Ειδήσεις και Νέα

Κάλεσμα Ζελένσκι σε Πούτιν για διαπραγματεύσεις.

Ηφρίκη του πολέμου συνεχίζεται στην Ευρώπη μετά την ανακοίνωση για την έναρξη της στρατιωτικής επιχείρησης από τη Ρωσία την οποία ανακοίνωσε ο πρόεδρος Πούτιν τα ξημερώματα της Πέμπτης. Οι δυνάμεις της Μόσχας έχουν φτάσει μέχρι τα προάστια του Κιέβου όπου σημειώνονται μάχες και απέχουν λίγα χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης.

Συναγερμός έχει σημάνει τις τελευταίες ώρες στη Μαριούπολη με πηγές από το Αμερικανικό Πεντάγωνο να κάνουν λόγο για βομβαρδισμούς αλλά και αμφίβια επιχείρηση Ρώσων κομάντος που βρίσκεται σε εξέλιξη. «η Μαριούπολη φαίνεται ότι δίνει ακόμα μία, αν όχι την ύστατη μάχη για να απωθήσει τους πολιορκητές».

Ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν πραγματοποίησε νωρίτερα νέες δηλώσεις, οι οποίες μεταδόθηκαν από τη ρωσική κρατική τηλεόραση και κάλεσε τους Ουκρανούς να καταθέσουν τα όπλα. Παράλληλα περιέγραψε την κυβέρνηση Ζελένσκι ως «ομάδα νεοναζί που κρατούν «όμηρο ολόκληρο τον ουκρανικό λαό».

Νωρίτερα, ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντιμίρ Ζελένσκι σε νέο του διάγγελμα εμφανίστηκε έτοιμος για διαπραγματεύσεις με τον Βλαντιμίρ Πούτιν. Η Μόσχα ζήτησε οι διαπραγματεύσεις να γίνουν στο Μινσκ με το Κίεβο να απαντά ότι θέλει να γίνουν στην Βαρσωβία. Για ώρες ο Ουκρανός πρόεδρος Ζελένσκι δεν είχε επικοινωνία με κανέναν με τις φήμες να αναφέρουν ότι είχε φύγει για την Πολωνία. Λίγη ώρα αργότερα εμφανίστηκε σε βίντεο μαζί με υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη, να δηλώνει ότι «είμαστε όλοι εδώ και υπερασπιζόμαστε την ανεξαρτησία μας».

Από την πλευρά του το ΝΑΤΟ ανακοίνωσε:

Ότι θα αναπτύξει περισσότερα στρατεύματα στην ανατολική Ευρώπη εν μέσω της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία

google news

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα facebooktwitterinstagramyoutube, και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

Σπάσιμο αναχώματος στον Κοσκινά Καρδίτσας.

e-enimerosi

΄΄Μια νύχτα στο Μουσείο΄΄.

e-enimerosi

Ισχυρός σεισμός στη Σάμο.

e-enimerosi