Πολιτική

Νέα δημοσκόπηση: Ποια η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ. Ο καταλληλότερος πρωθυπουργός και οι εκλογές.

Μία νέα δημοσκόπηση βλέπει το φως της δημοσιότητας. Σύμφωνα με την έρευνα που διενήργησε η Pulse για λογαριασμό του ΣΚΑΪ, στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία διατηρεί ισχυρό προβάδισμα έναντι του ΣΥΡΙΖΑ. Στην πρόθεση ψήφου η διαφορά ανάμεσα στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ φτάνει τις 9 μονάδες και η διαφορά διευρύνεται στις 10 μονάδες με αναγωγή επί των εγκύρων.

Συγκεκριμένα, με αναγωγή επί των εγκύρων, η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 33,5%, έναντι 23,5% του ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθούν το ΚΙΝΑΛ με 14,5%, το ΚΚΕ με 5%, η Ελληνική Λύση με 4% και το ΜέΡΑ25 με 3%.

δημοσκόπηση πρόθεση ψήφου

Στην πρόθεση ψήφου με όλες τις απαντήσεις, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 32%, ο ΣΥΡΙΖΑ 23%, το ΚΙΝΑΛ 14%, το ΚΚΕ 5%, η Ελληνική Λύση 4% και το ΜέΡΑ25 3%.

δημοσκόπηση πρόθεση ψήφου

Στην παράσταση νίκης, η Νέα Δημοκρατία προηγείται με ποσοστό 59%, έναντι 22% του ΣΥΡΙΖΑ.

δημοσκόπηση παρράσταση νίκης

Σε ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με ποσοστό 40%, έναντι 25% του Αλέξη Τσίπρα. “Κανέναν από τους δύο” απαντά το 32% των ερωτηθέντων.

δημοσκόπηση δημοφιλία

Ως προς το πότε θα ήταν καλύτερο να διεξαχθούν οι επόμενες εθνικές βουλευτικές εκλογές, οι πολίτες τάσσονται υπέρ της εξάντλησης της τετραετίας από την κυβέρνηση σε ποσοστό 47%. Το 26% των συμμετεχόντων στη δημοσκόπηση θέλει εκλογές μέχρι το φετινό καλοκαίρι και το 19% απαντά “μέχρι το τέλος του 2022”.

δημοσκόπηση εκλογές

google news

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα facebooktwitterinstagramyoutube, και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

Παύλος: Η Μπακογιάννη στο Συμβούλιο της Ευρώπης δεν έβλαψε μόνο τον σερβικό λαό, αλλά και η Ελλάδα μπορεί να υποστεί συνέπειες.

e-enimerosi

Βουλή: Ο Κωνσταντίνος Φλώρος γρονθοκόπησε τον Βασίλη Γραμμένο της Ελληνικής Λύσης.

e-enimerosi

«Είναι η γεωπολιτική, ηλίθιε».

e-enimerosi