Ειδήσεις και Νέα

Έκτακτο: Εκκενώνεται μέρος του ελληνικού προξενείου της Μαριούπολης.

Οι Έλληνες πολίτες που είχαν εκφράσει το ενδιαφέρον να φύγουν από τη Μαριούπολη ενημερώνονται από το Γενικό Προξενείο και τη Μονάδα Διαχείρισης Κρίσεων του ΥΠΕΞ

Εκκένωση μέρους προσωπικού του Γενικούς Προξενείου Μαριούπολης, καθώς και Ελλήνων πολιτών αύριο 2 Μαρτίου στις 11:00.

Δεδομένης της κατάστασης ασφαλείας στην περιοχή της Μαριούπολη, αλλά και ότι σύμφωνα με ρωσικές ανακοινώσεις θα ανοίξει αύριο 2 Μαρτίου ανθρωπιστικός διάδρομος για έξοδο πολιτών από τη Μαριούπολη προς τα δυτικά, δηλαδή προς Μολδαβία και Ρουμανία, αποφασίστηκε να εκκενωθεί μέρος του προσωπικού του Γενικού Προξενίου, το σύνολο των δημοσιογράφων που στεγάζονται στους χώρους του Γενικού Προξενείου, καθώς και Ελλήνων πολιτών που επιθυμούν να φύγουν.

Η πομπή των αυτοκινήτων υπό τον Πρέσβη Φραγκίσκο Κωστελλένο, αναμένεται να αναχωρήσει οδικώς από τη Μαριούπολη α’ύριο στις 11:00. Σημειώνεται ότι η μετακίνηση θα γίνει με ιδία μέσα.

Οι Έλληνες πολίτες που είχαν εκφράσει το ενδιαφέρον να φύγουν από τη Μαριούπολη ενημερώνονται από το Γενικό Προξενείο και τη Μονάδα Διαχείρισης Κρίσεων του ΥΠΕΞ.

Ο προγραμματισμός είναι η πομπή να μετακινηθεί προς την πόλη Ζαπορίζιε και στη συνέχεια, ανάλογα με τις συνθήκες που θα υπάρχουν προς τα σύνορα με τη Μολδαβία, όπου θα υπάρχει κλιμάκιο της Πρεσβείας Βουκουρεστίου υπό την Πρέσβη Σοφία Γραμματά, για να τους παράσχει κάθε δυνατή αρωγή.

Ο Γενικός Πρόξενος στη Μαριούπολη, Μανώλης Ανδρουλάκης, θα παραμείνει στο Γενικό Προξενείο, το οποίο θα συνεχίσει να λειτουργεί.

google news

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα facebooktwitterinstagramyoutube, και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

Σπάσιμο αναχώματος στον Κοσκινά Καρδίτσας.

e-enimerosi

΄΄Μια νύχτα στο Μουσείο΄΄.

e-enimerosi

Ισχυρός σεισμός στη Σάμο.

e-enimerosi