Πολιτική

Από το σιδηροδρομικό όνειρο στο σιδηροδρομικό τραύμα.

Όλο και περισσότερα εμπορευματικά τρένα ταξιδεύουν σε ένα μεγάλο μέρος της διαδρομής που διασχίζει τη Ρωσία. Και τώρα?

Πριν από τρεισήμισι χρόνια, η Deutsche Bahn γιόρτασε μια εξαιρετική επέτειο. Τρένα που καλύπτουν απόσταση άνω των 10.000 χιλιομέτρων για δύο έως τρεις εβδομάδες μέσω οκτώ ζωνών ώρας – πράγμα που υπάρχει, στην κυκλοφορία μεταξύ Κίνας και Γερμανίας. «Αυτό που ξεκίνησε με ένα τρένο στις 6 Οκτωβρίου 2008 έχει εξελιχθεί εδώ και πολύ καιρό σε μια ιστορία επιτυχίας», χάρηκε η διοίκηση της DB τον Οκτώβριο του 2018. Σήμερα, το μέλλον αυτής της «ιστορίας επιτυχίας» είναι πιο αβέβαιο από ποτέ. Γιατί το μεγαλύτερο μέρος της σύνδεσης οδηγεί στη Ρωσία του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ο θρυλικός Υπερσιβηρικός Σιδηρόδρομος είναι από τις αρχές του 20ου αιώνα μια από τις σημαντικότερες διαδρομές στο δρόμο προς την Άπω Ανατολή. Οι ειδικοί κάνουν λόγο για τον βόρειο διάδρομο. Τι θα γίνει όμως με αυτή τη σιδηροδρομική σύνδεση στο εγγύς μέλλον; Ποιος μπορεί να κάνει σοβαρές προβλέψεις όταν οι οικονομικές γέφυρες μεταξύ Μόσχας και Δύσης σπάνε σε όλα τα επίπεδα;

Μένει να το δούμε.

google news

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα facebooktwitterinstagramyoutube, και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

«Είναι η γεωπολιτική, ηλίθιε».

e-enimerosi

Το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ.

e-enimerosi

ΣΥΡΙΖΑ: Οι 35 υποψήφιοι ευρωβουλευτές από τον προκριματικό.

e-enimerosi