Άρθρα Ρεπορτάζ

Τέλος τα κοινωνικά δίκτυα Facebook, Twitter, στην Ρωσία, τι συμβαίνει με το Youtube?

Συγκεκριμένα, με ανάρτησή του στο Twitter, το πρακτορείο ειδήσεων, η ρωσική υπηρεσία ελέγχου των τηλεπικοινωνιών, Roskomnadzor, αποφάσισε να μπλοκάρει την πρόσβαση των Ρώσων πολιτών στο Facebook.

Δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου που βρίσκονται στη Ρωσία διαπίστωσαν ότι δεν είναι δυνατή πλέον η πρόσβαση στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης παρά μόνο μέσω VPN.

Οι ιστότοποι του BBC Russia, της Voice of America, της Deutsche Welle και του Radio Free Europe ήταν ευρέως απρόσιτοι για τους Ρώσους χρήστες, σύμφωνα με πολλές αναφορές και υπηρεσίες παρακολούθησης δικτύου.

Το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS επιβεβαίωσε την νωρίτερα σήμερα ότι μια σειρά από ιστότοπους μέσων ενημέρωσης είχαν αποκλειστεί λόγω «ψευδών ειδήσεων για την Ουκρανία». Η TikTok  η οποία ανήκει σε μια κινεζική εταιρεία τεχνολογίας ByteDance Ltd. δεν αποκλειστεί.

Φαίνεται επίσης ότι την έχει γλιτώσει το YouTube, προς το παρόν. Σήμερα ωστόσο, οι Ρώσοι χρήστες ανέφεραν ότι τα βίντεο αργούσαν να φορτωθούν, σύμφωνα με το Downdetector Russia, το οποίο παρακολουθεί την κυκλοφορία δικτύου στη χώρα, υποδηλώνοντας ότι το Κρεμλίνο μπορεί να «κόψει» την κυκλοφορία όπως έκανε στο Twitter.

Ένα άλλο σημαντικό κανάλι πληροφοριών για τους Ρώσους είναι η εξαιρετικά δημοφιλής υπηρεσία άμεσων μηνυμάτων Telegram. «Το Telegram είναι η Νο. 1 πηγή για επιτόπιες πληροφορίες που προέρχονται από την Ουκρανία στη ζώνη μάχης», λέει ο Rothrock και είναι μια πηγή για βίντεο που στη συνέχεια ανεβαίνουν σε άλλες πλατφόρμες όπως το YouTube, το Twitter και το TikTok.

google news

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα facebooktwitterinstagramyoutube, και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

Με πληροφορίες απο bloomberg

Σχετικές αναρτήσεις

Λάμπρος Τζούμης: Tι αποκάλυψε για την σύγκρουση Ισραήλ-Ιράν.

e-enimerosi

Στόχος είναι οι ορθόδοξοι λαοί των Βαλκανίων!!!

e-enimerosi

“Δούρειος Ίππος” στην Ευρωπαϊκή Ένωση: Η άνοδος του DAVA και οι διασυνδέσεις με την Τουρκία.

e-enimerosi