Διατροφή υγεία

Έξι τρόποι για να ξεκινήσετε λίγο πιο εύκολα την ημέρα σας

Οργανώστε το πρωινό σας και αποβάλετε το άγχος

 

Το ξεκίνημα της ημέρας μπορεί να μην είναι πάντα εύκολο.

Η αίσθηση ότι δεν έχετε ξεκουραστεί επαρκώς και οι σκέψεις για τις υποχρεώσεις που σας περιμένουν μπορούν να κάνουν το πρωινό σας ακόμα πιο δύσκολο.

Παρόλα αυτά, δημιουργώντας μία ρουτίνα και οργανώνοντας τις πρώτες ώρες της ημέρας, μπορείτε να αποκτήσετε πιο υγιεινές συνήθειες και να ξεκινήσετε δυναμικά την ημέρα σας, εξοικονομώντας ενέργεια και χρόνο. Τι μπορείτε να κάνετε;

Δείτε έξι τρόπους με τους οποίους η μέρα σας μπορεί να ξεκινήσει λίγο πιο εύκολα

Προσπαθήστε να κοιμάστε και να σηκώνεστε την ίδια ώρα κάθε μέρα. Δοκιμάστε να ακολουθήσετε ένα αυστηρό πρόγραμμα ύπνου, το οποίο θα ακολουθείτε πιστά. Σε λίγες μόλις ημέρες, θα διαπιστώσετε ότι έτσι θα ξυπνάτε πιο εύκολα.
Σηκωθείτε λίγα λεπτά νωρίτερα. Ακόμη και ένα τέταρτο μπορεί να κάνει τη διαφορά. Εκμεταλλευτείτε τον χρόνο για να διαλογιστείτε, να οργανώσετε την ημέρα σας και να αφιερώσετε λίγα λεπτά στον εαυτό σας.
Σηκωθείτε πριν ξυπνήσουν τα παιδιά σας. Τα πρωινά μπορεί να είναι αγχωτικά ή ήρεμα ανάλογα με τον τρόπο που θα επιλέξετε να τα περάσετε. Δοκιμάστε να αφιερώσετε λίγο χρόνο στον εαυτό σας, πριν ξυπνήσουν τα μικρότερα μέλη της οικογένειας. Απολαύστε την ηρεμία με τον καφέ ή το τσάι σας και χαλαρώστε έστω και για λίγα λεπτά.
Ακολουθήστε ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα. Αν μπορείτε να μειώσετε τον χρόνο που αφιερώνετε για να αποφασίσετε τι θα ετοιμάσετε για πρωινό, τι ρούχα θα φορέσετε και τι θα πάρετε μαζί σας στο γραφείο, θα μπορέσετε να αυτοματοποιήσετε την ρουτίνα σας. Ένας πολύ καλός τρόπος για να αναπτύξετε μία απρόσκοπτη πρωινή ρουτίνα, είναι να προετοιμαστείτε από το προηγούμενο βράδυ.
Επικοινωνήστε με τα παιδιά σας. Όταν βρείτε τον ρυθμό σας και κάνετε τα πάντα αυτόματα, θα παρατηρήσετε ότι θα έχετε περισσότερο χρόνο και θα είστε λιγότερο αγχωμένοι. Έτσι θα ξυπνήσετε τα παιδιά σας χωρίς πίεση και θα μπορέσετε να τα ενθαρρύνετε να ξεκινήσουν πιο ευχάριστα την ημέρα τους.
Ξυπνήστε με φυσικό φως. Το φως είναι το νούμερο ένα μήνυμα για τον εγκέφαλό, ώστε να σταματήσει να εκκρίνει μελατονίνη, δηλαδή την ορμόνη που παράγεται όταν κοιμάστε. Το φως επαναφέρει το βιολογικό σας ρολόι και σας προετοιμάζει να ξεκινήσετε την ημέρα σας.

google news

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα facebooktwitterinstagramyoutube, και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

Πηγή: mindandbodygreen.com

Σχετικές αναρτήσεις

Πέντε σοβαρά προβλήματα υγείας που αποκαλύπτουν τα πόδια (Φώτο).

e-enimerosi

5 συστατικά που πρέπει να περιέχει το scrub απολέπισης (εικόνες)

e-enimerosi

Οξεία πυελονεφρίτιδα: 7 συμπτώματα που δεν πρέπει να αγνοήσετε (εικόνες)

e-enimerosi