Ειδήσεις και Νέα

Ακαρπη η συνάντηση Λαβρόφ – Κουλέμπα. (ζωντανά)

Χωρίς να σημειωθεί πρόοδος ολοκληρώθηκε στην Αττάλεια της Τουρκίας η συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών Ρωσίας και Ουκρανίας, Σεργκέι Λαβρόφ και Ντμίτρο Κουλέμπα, αντίστοιχα.

Οι διαπραγματεύσεις των δύο υπουργών ανέδειξαν το χάσμα που υπάρχει μεταξύ των δύο πλευρών, αν και εξαρχής δεν υπήρχαν μεγάλες προσδοκίες για πρόοδο.

Σε δηλώσεις του,  ο ουκρανός ΥΠΕΞ έκανε σαφές ότι δεν υπήρξε ιδιαίτερη πρόοδος, αφού ο Σεργκέι Λαβρόφ δεν άλλαξε τη ρωσική στάση.

«Έκανα ό,τι μπορούσα» είπε χαρακτηριστικά ο ουκρανός ΥΠΕΞ.

Τόνισε, επίσης, ότι η Ουκρανία ζήτησε κατάπαυση του πυρός, ωστόσο έλαβε αρνητική απάντηση. «Ήρθα για να συμφωνήσουμε για έναν ανθρωπιστικό διάδρομο για τη Μαριούπολη» είπε, τονίζοντας ότι στην πόλη η κατάσταση είναι απελπιστική.

«Δυστυχώς ο Λαβρόφ δεν ήταν σε θέση να δεσμευτεί» επεσήμανε.

«Θέσαμε», συνέχισε, «το θέμα μιας 24ωρης κατάπαυσης πυρός για να λυθούν κάποια ανθρωπιστικά ζητήματα αλλά ούτε σε αυτό συμφωνήσαμε. Μάλλον πρέπει να αποφασίσουν άλλοι στη Ρωσία».

google news

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα facebooktwitterinstagramyoutube, και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

Σχετικές αναρτήσεις

Ολυμπιακοί Αγώνες-Παρίσι 2024: Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκίνησε το ταξίδι της από την Αρχαία Ολυμπία.

e-enimerosi

Με δικό της ψηφοδέλτιο η “Επιτροπή για την Εθνική Κυριαρχία και την Κύπρο”.

e-enimerosi

Βρετανία: Έκλεισε προσωρινά το αεροδρόμιο του Μπέρμιγχαμ λόγω ύποπτου αντικειμένου σε αεροπλάνο.

e-enimerosi