Ειδήσεις και Νέα

Η Βρετανία «πάγωσε» τα περιουσιακά στοιχεία του Ρόμαν Αμπράμοβιτς.

Η Βρετανία ανακοίνωσε σήμερα ότι πάγωσε τα περιουσιακά στοιχεία επτά ρώσων επιχειρηματιών, στους οποίους περιλαμβάνονται οι Ρόμαν Αμπράμοβιτς, Ιγκόρ Σέτσιν, Όλεγκ Ντεριπάσκα και Ντμίτρι Λεμπέντεφ, αφού τα πρόσωπα αυτά περιελήφθησαν στον κατάλογο των βρετανικών κυρώσεων.

«Δεν μπορεί να υπάρξουν ασφαλή καταφύγια γι’ αυτούς που υποστήριξαν την άγρια επίθεση του Πούτιν στην Ουκρανία», δήλωσε ο βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον.

Ο Αμπράμοβιτς είναι ο ιδιοκτήτης της ποδοσφαιρικής ομάδας Τσέλσι, ο Ντεριπάσκα έχει μετοχές στον όμιλο En+ Group, ο Σετσίν είναι ο διευθύνων σύμβουλος της Rosneft και ο Λεμπέντεφ είναι Πρόεδρος του Συμβουλίου Διευθυντών της Bank Rossiya.

Επίσης,οι αρμόδιες Αρχές, ανακοίνωσαν ότι θα επιτρέψουν στην ποδοσφαιρική ομάδα της Τσέλσι να συνεχίσει να συμμετέχει στις εγχώριες ποδοσφαιρικές διοργανώσεις, παρά τις κυρώσεις που επέβαλε στον ιδιοκτήτη της, Ρομάν Αμπράμοβιτς.

«Η άδεια θα βρίσκεται υπό συνεχή έλεγχο και θα συνεργαστούμε στενά με τις ποδοσφαιρικές αρχές», αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση της βρετανικής κυβέρνησης.

google news

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα facebooktwitterinstagramyoutube, και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

πηγή: Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters- AFP

Σχετικές αναρτήσεις

Σπάσιμο αναχώματος στον Κοσκινά Καρδίτσας.

e-enimerosi

΄΄Μια νύχτα στο Μουσείο΄΄.

e-enimerosi

Ισχυρός σεισμός στη Σάμο.

e-enimerosi